Labdarúgó szakosztály,  MEFOB Egyéb

A Miskolci Egyetem Futsal csapata 3. helyezést ért el az idei MEFOB döntőn!

Sűrű volt a heti programja Egyetemünk Futsal csapatának.

Hétfőn este a Nyírbátor csapatát fogadtuk volna az NBII-es Futsal Bajnokság utolsó fordulójában. Ellenfelünk sérülések és megbetegedések miatt nem tudott eljönni a mérkőzésre, ezért játék nélkül szereztünk 3 pontot. Így végül magunk mögött tartva a Mád és a Nyírség csapatát a 9. helyen végeztünk. Ezzel céljainkat elértük, reméljük jövőre magasabb célokért tudunk küzdeni. Az évet egymás közötti játékkal zártunk, majd egy jó hangulatú vacsorára jött össze a csapat.

Ezúton is köszönjük a MEAFC elnökségének és Mindenkinek, aki támogatta csapatunk szezonbéli szereplését.

Csütörtök-pénteken került megrendezésre a MEFOB Final4, ahová az Eszterházy Károly Egyetem és a Testnevelési Egyetem legyőzésével kvalifikáltuk magunkat.

Az első elődöntő mérkőzésen az ELTE csapatát kaptuk ellenfélül. A mérkőzés elején gyorsan hátrányba kerültünk, utána hiába alakítottunk ki sok helyzetet, nem sikerült egalizálnunk. 1-0-ás hátrányban mentünk félidőre. A második félidő elején ismét betalált ellenfelünk, ezután is hiába küzdöttünk tovább, nem sikerül betalálnunk, a végén még tudta növelni az előnyét az ELTE, így 3-0-ás vereséget szenvedtünk. A helyzeteivel jobban sáfárkodó csapat megérdemeltem jutott a döntőbe. Ránk várt pénteken a bronzmeccs.

A 3. helyért vívott csatában a Corvinus Egyetem volt az ellenfelünk. Fej-fej melletti küzdelem volt sokáig, amikor az 1. félidő közepén egy megpattanó lövéssel vezetést szereztünk. Ezzel az 1-0-ás előnnyel mentünk szünetre. A második félidőre a sérülések miatt nem maradt cserénk, így a szünettől kezdve csere nélkül kellett helytállnunk. A fáradtság vitathatatlanul erőt vett rajtunk, ezt ki is használta a Corvinus, meg tudta fordítani a mérkőzést és amikor már mindenki elkönyvelte a vereségünket, az utolsó pillanatokban egalizáltunk. Jöhetett a 2×5 perc hosszabbítás, továbbra is csere nélkül, de dolgozott az adrenalin, megszereztük a vezetést. A ráadás második félidejére már teljesen kezdtünk elkészülni az erőnkkel, fordított is ellenfelünk. De a miskolci szív újra megdobbant és az utolsó percben 4-4-re mentettük a meccset. Jöhettek a büntetők. Az pestiek belőtték az elsőt, mi kihagytuk, majd ők ismét belőtték, már 2-0 volt a hátrány, de innen is volt visszaút. Ezután mi zsinórban 3-at értékesítettük, Szegő kettőt megfogott és végén a mindent eldöntő büntetőt bevágta kapusunk. Így 4-3-ra mi nyertük a büntetőpárbajt, Miskolcra került a bronz. Férfi munka volt, hatalmas élmény és óriási gratuláció mindenkinek.

A csapat tagjai voltak: Timbókovics-Süle Balázs (kísérő), András Bálint, Farkas Csaba, Király Vitalij, Varga Bence, Lőrincz Patrik Márton, Huszti Dávid, Szegő Márk Botond, Czékus Sándor

A selejtezőkben pályára lépett még: Varga László, Tóth Dániel, Drávucz Dávid