Röplabda szakosztály,  Röplabda U13

Ezüstéremmel zártuk a II. osztály küzdelmeit

Mosonmagyaróvár adott otthont a fiú röplabda U13-as korosztály másodosztályú bajnokságának nyolcasdöntőjének, ahol csapatunk is érdekelt volt. Lentebb olvasható Obbágy Zsuzsanna vezetőedző értékelése a döntőről:

A 2020/2021-es idényt U13-as csapatunk ezüstéremmel zárta, ami egy hatalmas és elismerésre méltó teljesítmény! Joggal vagyunk büszkék játékosainkra!

2021. 06. 12.-én Mosonmagyaróváron vehettünk részt az Országos Mini Bajnokságon (2. osztály), ahova egészéves teljesítményünk alapján listavezetőként  kerültünk be, a másik legjobb 7 csapattal. A tornát nagy küzdelmeket, hullámhegyeket és hullámvölgyeket megjárva végül másodikként zártunk. Hatalmas élmény és tapasztalat volt ez, mind a gyerekeknek, mind nekem, edzőként.

Mivel földrajzilag Miskolctól Mosonmagyaróvár meglehetősen messze van – így már előző nap a közelben aluttunk, hogy viszonylag kipihenve kezdhessünk neki a tornának. Ezúton is köszönöm a klub anyagi támogatását, mellyel biztosította utazásunkat, szállásunkat és étkezésünket. Azonban még így is látszott reggel a gyerekeken a fáradtság, az idegen helyen alvás, a több órás előző napi utazás és éjszakai megérkezés. Hosszú nap állt előttünk, s soha ennyi mérkőzést egymás után még nem játszottak, mint aznap. Nade nézzük is a történéseket, hogyan került sportolóink nyakába az ezüst:

MEAFC-Miskolc – MTE1904 0:2

Az első mérkőzésünket a házigazdák ellen játszottuk. Bőven tudásuk alatt teljesítettek a sportolóink. A fent említett fáradtsági tényezők mellett nagyfokú megszeppenés, megijedés és zavar is volt bennük. Bár ez eddig is jellemző volt rájuk a tornák első mérkőzésének elején, utána mindig „felébredtek”, de most sajnos egész meccsre kiterjedt. Így nagyarányú vereséget szenvedtünk, a végeredmény: 0:2 lett. El kell ismernem azt is, az ellenfél játékosai technikailag és taktikailag is nagyon jól képzettek voltak, játékukkal többször megleptek minket. A vereség után tudtuk, több mérkőzést nem veszíthetünk, s a fiúk is így álltak hozzá a következőkben.

MEAFC-Miskolc – Belvárosi Röpisuli 2:0

Második mérkőzésünket a Belvárosi Röpisuli ellen vívtuk. A fiúk sokkal összeszedetebben álltak fel a pályára, mint az előző meccsen, azonban még így is sok hibát vétettek. Sajnos az akarat ellenére még mindig szintjük alatt teljesítettek, kevés volt az összjáték, feszülten játszottak, hibákkal. Ennek ellenére megnyertük a mérkőzést 2:0-ra, de tudtam, és ők is tudták, hogy ettől sokkal több van bennük, sokkal színvonalasabb játékra is képesek. Nem használták fel azt a tudást, amit az idény során a meccsrutinjukkal szereztek. De nem volt vége a napnak…

PÉNZÜGYŐR SE B – MEAFC-Miskolc 0:2

A harmadik mérkőzésünkre megérkeztünk! Végre elkezdtünk játszani! A fiúk ésszel játszottak, váltogatták a különböző taktikai megoldásokat, helyezték a labdákat, egyre kevesebb lett a hiba, láttak a pályán és jó összjátékok alakultak ki. Ezt vártam reggeltől kezdve, mert tudtam, hogy erre képesek! És láttam rajtuk, ők is elkezdték élvezni a játékot, elkapták a fonalat és jöttek a pontok sorba. A mérkőzés a miénk volt, mind a két szettet megnyertük. Ezzel tudtuk, vár ránk az elődöntő, nagy volt az örömünk, s nem volt kérdés, hogy érmet akarunk a nap végén hazavinni.

ELŐDÖNTŐ: Dág KSE – MEAFC-Miskolc 0:2

Csoportmásodikként jutottunk az elődöntőbe, így a másik csoport győztesével találtuk szembe magunkat. A dági csapattal az idényben több mérkőzést is játszottunk egymás ellen, volt, hogy ők, volt hogy mi nyertünk. Azt tudtuk, hogy színvonalas mérkőzés lesz, azt is tudtuk, nem lesz könnyű dolgunk. De jó volt ismerős csapat ellen küzdeni, azt éreztük, valahogy végig kísértük mi egymást ebbe a szezonba, s most itt a lehetőség egy utolsó összecsapásra. A hangulat fergeteges volt, a játékosok mindkét oldalon brillíroztak, olyan taktikai megoldásokat alkalmaztak sportolóink, amivel sorra meg tudtuk lepni a dági csapatot, változatosan játszottunk, szép összjátékokkal. Az első szettet izgalmas labdamenetek után – volt hogy felrobbant a sportcsarnok a szurkolók hangjától, s volt hogy mindenki lélegzetvisszafolytva, szó nélkül figyelt – végül 25:21-re megnyertük. Itt elhittük, ez meglehet! A második szettben még nagyobb fölénnyel sikerült nyernünk, 25:16-ra. Hatalmas volt az öröm, a gyerekek legjobb tudásuk szerint játszottak, az adrenalin a magasban volt végig, s a dági csapat legyőzésével bejutottunk a döntőbe! Külön öröm volt számomra, hogy ezen a mérkőzésen újoncot is avathattunk a pályán, az egyik sportolónk életében először lépett pályára és szépen helytállt.

DÖNTŐ: MTE1904 – MEAFC-Miskolc 2:0

Szép kerete lett a tornának, hiszen akikkel kezdtük a nyitómérkőzésünket, azokkal fejeztük be a döntőben. Ismét a házigazdák álltak a háló túloldalán velünk szembe. Na nem baj, gondoltuk, most revansot lehet venni a vereségért. Azonban az első meccs eredménye nyomot hagyott a fiúkban, kicsit újra megijedtek, kicsit megint több hibával kezdtek játszani, kicsit megint szétszórttá kezdtek válni. Biztos vagyok benne, hogy a dekoncentráltságban az is közre játszott, hogy az előző mérkőzés olyan adrenalin löketet jelentett nekik, amiben igazán kimerültek, s ami után a pihenő időszak alatt teljesen „leültek”. Nem tudtunk már úgy felpörögni, ahogy kellett volna a döntőre. Jöttek az egyéni hibák. Bár a pontkülönbségen szépíteni tudtunk, a mérkőzést sajnos 2:0-ra elveszítettük. Ezúton is gratulálok a bajnok házigazda csapatnak, szép játékot mutattak be.

A röplabdásainkon a meccs lefújása után szomorúság látszott, nagyon szerettek volna győzni, de ezt a borút hamar odébb fújtuk, hiszen tudatosítottuk bennük: ORSZÁGOS EZÜSTÉREM MEGVAN! Nekünk a szívünkbe ők a bajnokok! Hatalmas teljesítmény ez, hihetetlen utat jártak be, mind egyénileg, mind csapat szinten. Rengeteget fejlődtek és bízok benne, ez a fejlődés, ez a röplabdás karrier nem áll itt meg egyiküknek sem, hanem következő szezonba még tovább csiszolódnak, még jobbá válnak, s még inkább részüké válik majd a röplabda. A torna legjobb játékosa csapatunkból Jakó Noel lett, aki egész évben megbízható, kiegyensúlyozott teljesítményével nagyban hozzájárult a csapat eredményességéhez.

S végül elérkezve a szezon végéhez szeretnék köszönetet mondani. Először is megköszönöm az egész éves munkáját a fiúknak, az edzésekhez és a mérkőzésekhez való alázatos hozzáállást, a verejtékcseppeket, az idejüket, a kitartásukat, a kompromisszumkészségüket a vírusos időszak alatt (is). S köszönet jár a szülőknek is, akik támogatták gyermeküket a röplabdázásban, akik időt, energiát nem spóroltak azért, hogy a fiúk ott lehessen edzésen, tornákon. Köszönöm Jakó Iminek, hogy másodedzőkén végig kísért minket a szezonon, minden tornán ott volt, támogatta tudásával, lelkesítésével csapatunkat. Köszönöm a klubnak az anyagi és háttértámogatást és Barócsi Ákos szakosztályveztőnek a szervezéseket, a segítségeket, a támogatást, Varga Lászlónak a tornák előkészítésében nyújtott segítségét. Sikeres szezonon vagyunk túl, mindannyian profitáltunk belőle mind szakmailag, mind emberileg, mind élményileg.

Jövőre újra pályára állunk, s ugyanilyen lelkesedéssel vetjük majd bele magunkat a röplabdás életbe!

A csapat tagjai voltak: Jakó Noel, Kis Gergő, Polanen Áron, Konecsni Benedek, Lakatos Levente, Csibi Martin, Takács Bálint, Szabó Olivér, Bíró Ferenc, Ujvári Vince, Balázs Dávid, Nagy – Csoma Imre

A döntőn nem tudtak részt venni, de a csapat tagjai: Tomolya Péter, Zilai Zoárd, Matolay Jónás

Edző: Obbágy Zsuzsanna

Másodedző: Jakó Imre

Miskolc, 2021. 06. 15.                                                                      Obbágy Zsuzsanna