Egyetemi Sport,  MEFOB Egyéb

Egyetemista vízilabdázók küzdenek Miskolcon

Vízilabda Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokságnak ad otthont Miskolc az előttünk álló hétvégén.

A bajnokság a Magyar Vízilabda Szövetség, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Miskolci Egyetem közös rendezésében valósul meg.

A helyszínválasztás oka, hogy a Miskolci Egyetem 2023-ban Egyetemi Vízilabda Európa-bajnokságot rendez. Külön érdekesség, hogy a hétvégén Magyarországon tartózkodik Adam Roczek, az Európai Egyetemi Sportszövetség elnöke, aki megtekinti a rendezvényt.

A női versenyre 4, míg a férfi versenyre pedig 12 felsőoktatási intézmény nevezett. A női bajnokságot körmérkőzéses rendszerben bonyolítják le. Az eredményhirdetés a Miskolctapolcai Strandfürdő területén lesz vasárnap, 14:00 órától.

A férfi bajnokság csoportmérkőzésekkel (a szervezők 4 csoportot alakítottak ki) indul, majd helyosztókkal folytatódik. A férfi döntő  vasárnap,16:00 órakor, a bajnokság eredményhirdetése pedig 17:30-kor kezdődik, szintén a Miskolctapolcai Strandfürdő területén.  

A  MEFS az eseményt vasárnap, a strandról, szakkommentátor közreműködésével közvetíti , melyet az egyetemi sport oldalán lehet követni.

A sportesemény fővédnöke Faragó Tamás, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar vízilabdázó, edző és Prof. Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, egyúttal a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség alelnöke, akik személyesen is jelen lesznek a mérkőzés-sorozaton.  

Program:

2021. július 3. szombat:

Kemény Dénes Városi Sportuszoda: 11:00 – 13:00 között, női mérkőzések

Miskolctapolcai Strandfürdő: 8:00 – 22:00 között, férfi és női mérkőzések

2021. július 4. vasárnap:

Kemény Dénes Városi Sportuszoda: 9:00 – 15:00 között, férfi mérkőzések

Miskolctapolcai Strandfürdő: 9:00 – 14:00 között, férfi és női mérkőzések

14:00: Női bajnokság ünnepélyes eredményhirdetése

15:30: Férfi bajnokság bronzmérkőzés

16:30: Férfi bajnokság döntő

17:30: Férfi bajnokság ünnepélyes eredményhirdetése

/Kedvezőtlen időjárás esetén az eseményt a Kemény Dénes Városi Sportuszodában rendezik meg!/