Egyéb Hírek

25. Eötvös Kupa

25. Eötvös Kupa: két csapattal a teremben míg strandröplabdában aranyérem

Az elmúlt hétvégén 2021. augusztus 21 – 23. között került megrendezésre a 25. Eötvös kupa Nemzetközi röplabda verseny.  Klubunk két csapattal képviseltette magát a tornán, melyen a célunk az volt, hogy felmérjük hol is tartunk a felkészülésben.  Végül egy hatodik és egy tizedik helyet sikerült megszerezni.

Varga László vezetőedző beszámolója a tornáról:

,,Az eredményekkel elégedettek vagyunk, jól szolgálja a felkészülésünket, bár vannak kisebb hiányérzeteink, mert tudjuk, hogy annál a játék tudásnál, amit néha produkáltak a csapatok többet tudnak. A fiúk számára is tanulságos volt a hétvége mert láthatták, hogy az korosztályuk nemzetközi szinten hol is jár és hogy nekünk hova is kellene elérni. Látjuk, láttuk a hibákat és dolgozunk tovább, hogy ezeket a hazai bajnokság kezdetére csökkentsük vagy kijavítsuk és eredményesek legyünk. Gratulálok mindenkinek a hétvégi teljesítményéhez és külön örülök, hogy különdíjasunk is lett Sztupjár Kristóf személyében, aki bekerült a torna „álomcsapatába”.

A MEAFC-Miskolc tornán résztvevő csapatok kerete:

MEAFC-A: Sztupjár Kristóf Károly; Gudász Gergely; Szabó Péter Gergő; Vad Levente; Pavlik Máté; Komjáthi Levente Ferenc; Polanen Armin Krisztián; Bosznai András Gergely; Hordós Ernő Péter; Loksa Gergő. Vezetőedző: Varga László Mihály

 MEAFC-B: Bendik Kristóf; Fábián Kristóf; Tordai Bence; Faragó Bence; Mitruska Márton; Kruzseczky Csaba; Pejkó Bálint; Szabad Milán; Bari Balázs; Gombkötő Ábel. Vezetőedző: Orosz István

Az Eötvös kupán standröplabdában is képviseltettük magunkat, hiszen klubunk NBI-es játékos Karóczi Szabolcs párjával Tanyi Leventével vett részt a rangos eseményen. Nem csak részt vettek, rajta de az aranyérmet is hazahozták.

Karóczi Szabolcs beszámolója a tornáról:

Tanyi Leventével indultam el a 25. Eötvös kupán felnőtt férfi kategóriában. Vele együtt kezdtem el az egész röplabdát még Nyíregyházán jó pár éve. Amikor megkeresett most nyáron, hogy induljak vele, nem is volt kérdés, hogy igent mondjak, hiszen sokat játszottunk együtt már és jól össze vagyunk szokva a pályán. Csoportkörben egy 4 csapatos csoportban voltunk, ahol mindhárom meccset nyertük, igaz volt egy szoros 24-22 meccs, ami nehézkesen ment, de végül sikerült behúzni és a csoportot is megnyertük.

3 csoport volt mindhárom csoportból az 1. és 2. helyezett jutott tovább, így az egyenes kieséses szakasz 6 csapattal indult. Következő meccsünket a rájátszásban viszonylag simán nyertünk ezzel bejutva a 3-as döntőben. A döntőben az első meccsünket 21-15re nyertük. Ezzel a győzelemmel az aranyéremért kellett játszani a következő meccsünket. Az 1. helyért zajló csatát simán megnyertük 21-10re és ezáltal megnyertük a 25. Eötvös kupát.

Gratulálunk játékosainknak!