Asztalitenisz szakosztály

Sporttörténelmet írnak a MEAFC asztaliteniszezői

Fennállása óta eddig soha nem volt NB I-es asztalitenisz csapata a MEAFC-nak.  Szeptember 5-én, vasárnap, 11 órától, a Miskolci Egyetem E/4-es tornatermében a HED LAND SE Mezőberény I. ellenében írják a sporttörténelem első lapját a hazaiak.

A Magyar Asztalitenisz Szövetségtől augusztus 30-án érkezett a hivatalos értesítés a Miskolci Egyetem sportegyesületéhez, mely szerint a Békési TE I. csapata visszalépett a férfi NB I. osztályú bajnokságból. A visszalépés miatt a Versenybíróság – a korábban lejátszott helybetöltő alapján – a Miskolci EAFC I. csapatát sorolta be a visszalépő Békési TE I. csapata helyére. Ennek megfelelően módosították a 2021/2022. évi NB I. osztályú férfi bajnokság Keleti-csoportjának sorsolását, mely ebben az évben kilenc fordulót tartalmaz.

Örök élményt jelenthet a játékosoknak

  • Mivel két játékosunk, Szűcs József és Li Hongyang távozott a csapatból, többnyire a régi csapattagokra, Stadler Tamásra, Sztupák Zoltánra, Bodnár Józsefre és Macsuga Józsefre számíthatunk – fogalmazott Holdi László, a MEAFC asztalitenisz szakosztályának vezetője.  – Van két új asztaliteniszezőnk is. Dr. Tarsoly Zsófia korábban Debrecenben játszott NB II-ben, jelenleg pedig a  Nyiregyháza női extra-ligás csapatát is erősíti. A DVTK-s Fischer Csaba kölcsönben játszik nálunk, hiszen a szabályok értelmében az NB I-es csapatoknak kell egy U23-as játékost is szerepeltetniük. Túl nagy reményeink nincsenek, de egyszer sem megyünk majd feltartott kézzel a küzdőtérre.  Az tény, hogy a MEAFC soha nem játszott még az NB I közelében sem. A magasabb osztályban a kiadások is magasabbak, de egyesületünk elnöksége lehetőségeihez mérten támogatásáról biztosított bennünket. Amennyiben az első szezonban nem sikerül gyökeret vernünk az NB I-ben és kiesünk, akkor is az NB II-ben folytathatjuk. Mindenesetre a játékosoknak a következő hónapok, az hogy az első osztályban szerepelhetnek, ott tanulhatnak, fejlődhetnek, örök élményt jelentenek majd. Bízunk benne, hogy a sportág szerelmesei rendszeresen szurkolnak majd nekünk hazai mérkőzéseinken, az E/4-es kollégium tornatermében!