Klub,  Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Nemzetközi tornával emlékeznek Szaniszló Sándorra

Az előttünk álló hétvégén már negyedik alkalommal szerveznek tornát Szaniszló Sándornak, a magyar kosárlabda sport, a miskolci és a Miskolci Egyetemi sportélet egykori meghatározó alakjának az emlékére.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kosárlabda Szövetség szeptember 9-11-én négy-négy női és férfi csapatot – köztük két szlovák klub képviselőit – lát vendégül a Miskolci Egyetem Körcsarnokában.

Kettős céllal rendezik

  • Ahogy eddig is, ezúttal kettős céllal hoztuk létre ezt a tornát – fogalmazott Bene Szilárd főszervező, a B.-A.-Z. Megyei Kosárlabda Szövetség főtitkára. – Egyrészt azért, hogy negyedik alkalommal is méltó módon megemlékezzünk Bukszi bácsiról, másrészt pedig azért, hogy felkészülési- és bemutatkozási lehetőséget biztosítsunk a hazai szurkolók előtt a miskolci csapatoknak, valamint a meghívott együtteseknek. A tavalyi covid-mizériát leszámítva mindig nemzetközi volt a torna. 2020-ban 2 nappal a mérkőzéssorozat kezdete előtt zárták le a határokat, emiatt 3 csapat nem tudott eljönni. Idén először jött össze 4 női és 4 férfi együttes. A hölgyek mezőnyében üdvözölhetjük a nemzetközileg is meghatározó, jelenleg is regnáló szlovák bajnokot, a Rózsahegyet (Ruzomberok), a fiatal tehetségekből álló Young Angels Kosice csapatát, a TFSE-MTK és az Aluinvent DVTK együttesét. Ami pedig a férfi mezőnyt illeti, a Jászberényben és a Salgótarjánban két NB I/B Piros-csoportos gárdát tisztelhetünk, míg az NB II-t megnyerő Dunaharaszti most jutott fel az NB I/B Zöld-csoportba. Hozzájuk csatlakozik házigazdaként a MEAFC-Miskolc együttese. Érdekességként említhetem, hogy a Jászberény kispadján a nemrégiben visszatért korábbi sikeredző, Földi Sándor dirigál, míg az Aluinvent DVTK szakmai munkáját fia, Földi Attila irányítja.

A részletes program

Szeptember 10., péntek:

13:00: MBK Ruzomberok – TFSE-MTK (női)

15:00: Young Angels Kosice – Aluinvent DVTK (női)

17:00: Jászberényi KSE – Salgótarjáni KSE (férfi)

18:45: Ünnepélyes megnyitó, majd Szaniszló Sándor 2018. szeptember 7-én felavatott emléktáblájának megkoszorúzása

19:00: MEAFC-Miskolc – Dunaharaszti MTK (férfi)

Szeptember 11., szombat:

13:00: TFSE-MTK – Young Angels Kosice (női)

15:00: 3. helyért (férfi)

17:00: döntő (férfi).