Egyetemi Sport,  EUSA,  Klub

Rakaczki Zoltán az EUSA Végrehajtó Bizottságában

Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) szeptember 10-11-én, Budapesten tartotta meg Tisztújító Közgyűlését. Nagyon komoly sportdiplomáciai sikerként könyvelhető el, hogy a miskolci Rakaczki Zoltánt beválasztották tagként a szervezet Végrehajtó Bizottságába.

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Testnevelési Egyetem (TE) közös szervezésében fővárosunk adhatott otthont az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) Tisztújító Közgyűlésének, melyen a 46 tagországból 38 volt jelen, míg öt nemzet megbízással képviseltette magát. Figyelemre és ugyanakkor elismerésre méltó, hogy Rakaczki Zoltán, a MEFS elnökségi tagja, a MEAFC elnöke, a TFSE ügyvezetője a 43 lehetséges szavazatból 41-et gyűjtött be.

  • Hatalmas megtiszteltetésnek tartom, hogy az európai szintéren is képviselhetem hazánkat és az egyetemi sportot – fogalmazott megválasztását követően  Rakaczki Zoltán.  Köszönöm a támogatást és a bizalmat! Azt gondolom, hogy ezzel a tisztséggel még jobban hozzá tudok járulni a 2024-es Debrecen-Miskolc közös rendezésű Európai Egyetemi Játékok sikeréhez.

Adam Roczek, aki 9 éve az EUSA elnöke és akit újra megválasztottak a következő 4 évre, örömét fejezte ki, hogy Budapest adott otthont az Európai Egyetemi Sportszövetség Tisztújító Közgyűlésének, mely véleménye szerint az egyik legbiztonságosabb hely jelenleg Európában. Az elnök megköszönte a MEFS-nek a rendkívül precíz szervezést és a Testnevelési Egyetemnek, hogy befogadták a rendezvényt.