Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Hasznos felkészülési tornán vagyunk túl!

Az NBI-ben szereplő férfi röplabda csapatunk az elmúlt szombaton hazai környezetben szervezett felkészülési tornát.

Első ízben tartott felkészülési tornát a MEAFC röplabda szakosztálya felnőtt szinten. Az egyetemi körcsarnokban rendezett tornára az extraligás DEAC a szlovák első osztályú Revúca valamint az idei év NBI-es újonca a GLP Nyíregyháza fogadta el a meghívást.

 A tornán mindhárom csapatot sikerült legyőzni-e Bagó László legénységének. Így értékelte a napot a vezetőedző:

,,A torna előtt a játékosoktól türelmet kértem önmagukhoz és csapattársak hibáihoz egyaránt. A felkészülés olyan szakaszában járunk, ahol a meg nem értésből és az összeszokatlanságból bonyodalmak adódnak, adódhatnak. A fiatal új feladónknak nem csak a társakkal kell összecsiszolódni, hanem egy számára új védekezési stílusra is oda kell figyelni.

A csapat viszont az előzetes ‘félelmeimre’ rácáfolt és egy gyengén sikerült ráhangoló nyitó játékrész után, minden szettet, igy minden meccset behúzott. Külön öröm, hogy az extraligás Debrecent hátrányból fordítva le tudtuk győzni, amely mutatja, h jó úton járunk. Persze ezt a helyén kell kezelnünk, voltak az ellenfélnél is hiányzók, és még 1 hónap van bajnoki rajtig. Nagyon hasznos volt a torna, nem csak a visszajelzések miatt, hanem tudtunk a felállásokkal kísérletezni és minden játékos kapott játéklehetőséget.

Gratulálok a csapatnak a nagyszerű hozzáálláshoz es a jó játékhoz.”

Eredmények: 

MEAFC-Miskolc – DEAC 2:1

GLP Nyíregyháza – Revúca 3:0

MEAFC-Miskolc – Revúca 3:0

GLP Nyíregyháza – DEAC 2:1

DEAC – Revúca 3:0

MEAFC-Miskolc – GLP Nyíregyháza 3:0

A felkészülés következő szakaszában hazai környezetben fogadjuk az NBII-es TFSE csapatát szeptember 30-án 20 órától az egyetemi körcsarnokban.