Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Végig küzdöttünk, de a hazai csapaté lett a győzelem

FÉRFI NB I. B ZÖLD CSOPORT 3. FORDULÓ, HELYSZÍN: BUDAPEST, BAJZA JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA

JÁTÉKVEZETŐK: HORVÁTH ALAJOS, BENEDEK ZOLTÁN, NAGY-PÁL PETRA

ÚJPEST-MT – MEAFC-MISKOLC 83-71 (21-21, 21-17, 25-14, 16-19)

ÚJPEST: Varga (13), Puszta (19/15), Pollák (13/6), Katona (9/3), Kelemen (4). Csere: Bea (1), Rosemond (19/15), Meződi (2), Antoni(3/3), Kékesi Edző: Surmann Gábor

MEAFC: Kozák (11/3), Cseh (19), Tóth (11/3), Ragályi (4), Szögi (15/3). Csere: Csák (4/3), Ungi (3/3), Pintér (4/3), Orliczki (2), Sándor. Edző: Váczi Péter, Béres Dávid

Váczi Péter, edző: A nagyszünetig viszonylag rendben volt a játékunk, viszont a harmadik negyed elején gyakorlatilag 2 perc alatt elintéztük magunkat azzal, hogy fejben az öltözőben maradtunk. Küzdöttünk végig, jól mutatja ezt a fölényesen megnyert lepattanócsata. Sajnos a távoli dobások százaléka döntő fölénnyel az ellenfél javára billent, akik ma olyan minőségben játszottak, amilyen csapatuk van. Gratulálok nekik! Mi nekünk hazai pályán kötelező lesz a javítás a következő fordulóban!

A MEAFC 1-1-es mérleggel, a Zöld-csoport egyik esélyeseként számon tartott Újpest viszont két vereséggel indította a szezont. A hazaiak most is rosszul kezdték a meccset, a miskolciak Tóth Bence, Ragályi Levente, illetve a rutinos Cseh-Szögi páros pontjaival pillanatok alatt 5-11-es előnyt harcoltak ki. A most bemutatkozó, komoly A-csoportos tapasztalattal rendelkező triplaspecialista, Antóni Csanád beállása után változott a képlet, egyrészt beszórt egy hármast, másrészt több helye lett a társaknak, így 10-1-es futással vette vissza vezetést az Újpest. Pollák Árpád és Steve Rosemond kosaraival próbáltak is ellépni a hazaiak, de Szögi összerántotta a vendégeket – akiknél a fiatal Orliczky Mátyás sérülés miatt ideje korán kivált a meccsből (21-21). A második negyed elején Pollák és Rosemond hármasaival próbált meglódulni az Újpest, de Kozák és Ragályi résen volt, a MEAFC védekezése pedig remekül összeállt – 27-21 után 11-0-s rohanással került ismét előnybe a Miskolc. A Tigrisek sem voltak restek, 8-0-val vágtak vissza, Rosemond és Varga Dániel révén ők mehettek elégedettebben pihenőre (42-38). 

A nagyszünetben a hazai öltözőben sikerült jobban a megbeszélés, Rosemond, Pollák és Kelemen Balázs kosaraival ugyanis pár perc alatt eldöntötte a meccset az Újpest – 11-0-val kezdték a második félidőt, a vendégek mestere, Váczi Péter szerint csapatának itt másfél perc alatt sikerült lerombolnia azt, amit egy félidőn keresztül felépítettek. Cseh és Tóth Bence igyekezett elhárítani a nagyobb károkat, de Puszta Dávid négy triplája már sok volt nekik, egyszer a húsz pontot is elérte a hazai fór (67-52). A negyedik negyedet jó védekezéssel kezdte az Újpest, nem hagyták felpörögni a vendégeket, Katona Bence vezetésével visszaállították a 20 pont körüli differenciát, innentől kezdve a végjáték már csak formalitásnak bizonyult. 

Forrás: kezdő5.hu