Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Indul a szezon NBI-es röplabdásainknak is!

Most vasárnap az újonc GLP Nyíregyháza otthonában kezdi meg a 2021/2022-es szezont férfi NBI-es röplabda csapatunk.

Röplabdázóink augusztusban kezdték meg a felkészülést az új idényre. A felkészülés során az Extraligás Vegyész RC Kazincbarcikával mérkőztek meg egy edző meccs keretében. Továbbá egy hazai rendezésű tornán mérték össze tudásukat a szlovákiai Revúca, az extraligás DEAC és az aktuális ellenféllel azaz a Nyíregyházával.

Az elmúlt időszakról és a mögöttük hagyott felkészülésről kérdeztük Bagó László vezetőedzőt.

  1. Mit gondolsz a felkészülési mérkőzésekről és az egész felkészülési időszakról?

Két és fél hónapos felkészüléssel kapcsolatban vegyes érzelmeim vannak sokat fejlődött a játékunk viszont fizikailag nem mindenki került arra a szintre, amit előre elterveztem. ez betegség, sérülés, családi problémák és sajnos munkahelyi elfoglaltságból is adódnak. Igyekszünk mihamarabb bepótolni ezt a lemaradásunkat. a felkészülési meccsek híven tükrözték hol miben kell javulnunk. Az edzéseken tudtuk mire kell több hangsúlyt fektetni. az csak hab volt a tortán, hogy a Barcika ellen nem vallottunk szegyent, sőt szett labdákig is jutottunk, a hazai rendezésű első nemzetközi tornánkat pedig sikerült megnyernünk.

  • Hogyan sikerült beépülniük az új igazolásoknak?

Csizmadia Jani régi új igazolásunk tulajdonképpen hazatért érkezésével megnőttek a variációs lehetőségeink. Nagyszerű igazolás. Remélem motivációját fenn tudjuk tartani.

A másik új szerzemény a fiatal orosz feladónk egy nagyon ügyes srác, jól jön ki a kezéből a labda szervezi a játékot jól nyit jól mezőnyözik magas sánca van. A sok gyakorláson kívül még le kell nyugodnia vissza kell venni a vehemenciából és akár magasabb szintre is eljuthat. A harmadik igazolásunk a fiatal Simkó Dániel munkájával és hozzáállásával is elégedett vagyok. Kell még fejlődni, de jó úton jár.

  • Mit gondolsz az idei riválisokról? Milyen bajnokságra számítasz és hova várod a csapatot a végelszámolásnál?

Kiegyensúlyozott bajnokságra számítok hasonló erősségű csapatokkal. A Székesfehérvárnak vannak komoly tervei, céljai, ennek megfelelően igazoltak a nyáron. A legnagyobb esélyesei az NB1nek.

A Szeged is hozott -a nem rossz maghoz- két külföldi játékost, majd menet közben derül ki milyen erőt képviselnek. A többiek nagyjából a tavalyi szintet képviselik majd. Célunk az első három hely valamelyike.

  • Egyértelmű, hogy a jó bajnoki rajtban bizakodtok, mit lehet tudni a Nyíregyházáról? Mire kell figyelni majd a mérkőzés során?

Hétvégén a most felkerült Nyíregyházához látogatunk, mi leszünk a meccs esélyesei annak ellenére, hogy két alapemberünk hiányozni fog. Felkészülés során Kapusi Zoltán sérülést szenvedett, most várjuk az orvosi vizsgálatok eredményét. valamint Surányi Pisti is kisebb sérüléssel bajlódik, de az első hazai meccsre már biztosan rendbe fog jönni. Amennyiben alázatosan, koncentráltan játszunk nem lesz baj és elhozzuk a 3 pontot. Viszont rutinos játékosok isvannak Nyíregyházában, akik ki fogják szagolni, ha nem pörgünk kellő mértékben. Ezt kell elkerülnünk.

A mérkőzés vasárnap 18 órától kezdődik Újfehértón a Szegedi Károly Sport- és Szabadidőcentrumban.

A mérkőzést élőben közvetíteni fogjuk a MEAFC YouTube csatornáján.