Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Győzelemmel rajtolt NBI-es röplabdacsapatunk.

Vasárnap este 18 órától Újfehértón kezdte meg a 2021/2022-es szezont NBI-es férfi röplabda csapatunk az újon GLP Nyíregyháza ellen.

A mérkőzés első felvonásában csapatunk játéka dominált. Remek mezőnyvédekezést és támadásokat produkált csapatunk így esélyt sem adva a hazai gárdának. Ezt a játékrészt simán hozták Kovácsék 12:25-re.

A mások szettre csapatunk koncentrációja kicsit alábbhagyott így a Nyíregyháza egyre jobban kezdett játéka lendülni. Játékosaink sok hibával játszottak a mérkőzés ezen periódusában így a két csapat között szoros küzdelem alakult ki. Szerencsére Fortuna a Bagó legénységgel volt így ezt a szettet is sikerült behúzni 23:25 arányban.

A harmadik játékrész hasonló volt az előtte lévőhöz. Játékosaink sok hibával játszottak míg a hazai csapat továbbra is harcolt a szett győzelemért. A végjátékra ismét fej-fej mellett állt a két csapat. Amelyből ismét Csizmadiáék kerültek kis győztesen 23:25 arányban nyerve a szettet és vele a mérkőzést is.

Bagó László vezetőedző nyilatkozat a mérkőzés után:  ,,Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, nagyszerűen védekeztünk, gond nélkül fejeztük be a támadásaikat. A következő két szettben magunkra húztuk az ellenfelet és csak szerencsés végjátékokkal hoztuk a kötelezőt.”

NB I Liga Alapszakas 1. forduló

GLP Nyíregyháza – MEAFC-Miskolc 0:3

MEAFC-Miskolc: Kovács, Simkó, Csizmadia, Kozsla, Lipatov, Berkes, Csere: Karóczi (liberó), Szántai, Orosz, Pallós

A bajnokság következő fordulójában pénteken 19 óra 30 perctől hazai környezetben fogadja csapatunk a Dág KSE együttesét az egyetemi körcsarnokban.

A belépés díjtalan várunk minden kedves szurkolót.