Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Sok hibával játszottunk!

Péntek este az egyetemi körcsarnokban fogadta NBI-es férfi röplabda csapatunk a Dág KSE együttesét a bajnokság soron következő fordulójában.

Az első felvonásban a vendégcsapat ragadta magához a kezdeményezést és egy remek kezdéssel meg is léptek csapatunktól. Ezt a hátrányt nem tudta Bagó László legénysége leküzdeni így 17:25 arányban nyert a vendégcsapat.

A második szettre szerkezetet váltott csapatunk így már szorosabb csata alakult ki. Folyamatosan tapadtunk az ellenfélre volt egyenlő is az állás és volt, hogy vezettünk. Azonban a vendégek alapjátéka mindvégig stabil maradt, míg a miénk hullámzó volt és egyéni hibát is elkövettek a játékosok. Így bár szorosabb szett lett ezt is a dági csapat nyerte 20:25 arányban.

A harmadik játékrészben csapatunk beleadott mindent és nagyon akarta a szett győzelmet. Sikerült is ellépni 2-3 pontra az ellenféltől. Külön meg kell említeni Kovács Zoltán játékát, aki folyamatosan termelte a pontokat és vitte a csapatot a hátát, ahogy egy vezérnek kell. A végjátékra ismét felzárkózott a vendégcsapat és ott már jobban koncentráltak így nagy csatában 25:27 arányban maradt alul csapatunk.

Bagó László vezetőedző értékelése a mérkőzés után: ,, A ki nem kényszerített hibáink miatt végig kapaszkodnunk kellett az ellenfél után. Mikor volt lehetőségünk azzal pedig nem éltünk. A stabilabban játszó csapat nyert megérdemelten. ’’

NBI Liga Alapszakasz 2. forduló

MEAFC-Miskolc – Dág KSE 3:0

MEAFC-Miskolc: Kovács, Lipatov, Csizmadia, Kozsla, Surányi, Simkó Csere: Karóczi (liberó), Berkes, Szántai, Orosz, Bubenkó

Szomorkodásra nincs idő, hiszen most kedden Szolnokon 19 órától ismét pályára lép csapatunk. Ezúttal a Magyar U19-es válogatott lesz Bagó Lászlóék ellenfele.