Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Tartalékosan ennyi volt bennünk

Vasárnap NBI-es röplabdacsapatunk Dorogra látogatott ahol a Dág KSE együttesével mérte össze tudását.

Nem teljes kerettel utazott el Bagó László csapata, hiszen az már korábban eldőlt, hogy a csapat fiatal játokosa Kapusi Zoltán szinte egész szezonra kidőlt. Továbbá a csapat legponterősebb játékosa Kovács Zoltán húzódás miatt hagyta ki az összecsapást.

A mérkőzés első felvonásában mindkét csapat nagyon enerváltan játszott, mintha nem is két első osztályú csapat lett volna a pályán. A hazaiak kevesebb hibával játszottak így ezt a játékrészt ők húzták be 25:15 arányban.

A második szettre a Bagó mester behozta Berkest Orosz helyett majd a szett folyamán Simkót kapta le a pályáról és küldte a helyére Oroszt. Ezzel a felállással megleptük a Dág együttesét valamint a sorozatos jó blokkolásnak köszönhetően sikerült behúzni ezt a szettet 25:23 arányban.

A lendület a harmadik felvonás közepéig megvolt csapatunkban és olykor 4-5 pont különbség is volt a két gárda között. A Dág nem adta fel és hibáinkat kihasználva visszajött a mérkőzésbe. Ez megzavarta csapatunkat ami sok egyéni hibához vezetett így 25:19 arányban alul maradtunk ebben a játékrészben.

Az utolsó szettre a Dág könnyed játékot mutatott míg a mi együttesünk hibát hibára halmozva ajándékozta a pontokat a hazai csapatnak. Nem is lehetett más a végkifejlet mint hogy ezt a felvonást a Dág nyeri (25:9) és vele együtt a mérkőzést is.

Bagó László vezetőedző értékelése a mérkőzés után: ,,Fejben gyengék voltunk. Pár hiba után hitehagyott lett a csapat, hagytuk, hogy a Dág kijöjjön a hullámvölgyből.”

NBI Liga Alapszakasz

Dág KSE – MEAFC-Miskolc 3:1

MEAFC-Miskolc: Surányi, Koszla, Csizmadia, Lipatov, Orosz, Simkó Csere: Karóczi (liberó), Berkes, Pallós

Szomorkodásra nincs idő hiszen pénteken az egyetemi körcsarnokban 19 óra 30 perctől fogadjuk a Vidux-Szegedi RSE csapatát. A mérkőzést élőben közvetítjük a MEAFC TV-ben.

Szükség lesz a szurkolásra így arra biztatunk mindenkit, hogy látogasson ki a mérkőzésre.

A belépés ingyenes azonban védettségi igazolvány szükséges.

A mérkőzés facebook eseménye itt elérhető.