MEFOB Egyéb

Bronzérmet hoztak a MEFOB-ról

Az ősz első, novemberi hétvégéjén a hosszú és meredek völgyeiről ismert Vértesben rendezték meg az idei Magyar Egyetemi és Főiskolai Tájékozódási Futó Országos Bajnokságot. A gánti versenyközpontban természetesen ott voltak a Miskolci Egyetem sportolói is, akik jó szokásukhoz hűen ezúttal sem tértek haza érem nélkül.

– A pandémiás időszak és egyéb hátráltató körülmények is befolyásolták versenyzőinket, sajnos volt olyan is közülük, aki a bajnokságot megelőző héten kapta el a korona vírust – hangsúlyozta Tugyi Levente, a Miskolci Egyetem PhD hallgatója, tájékozódási futó, a csapat vezetője. –  Ettől eltekintve egy fiatal és lelkes társasággal sikerült rajthoz állni az eseményen. Erősítést jelentett számunkra a Miskolci Egyetemen tanuló finn Tommy Harkonen, aki hazájában komoly tájfutó és még komolyabb sítájfutó sikerekkel rendelkezik. Csapatvezetőként mérlegelve a jelenlegi helyzetet, előzetesen legalább egy érem megszerzését céloztam meg a hétvégére, melyet sikerült is teljesítenünk. 

Az idei évre további események nem szerepelnek már a programban, a szezon végeztével mindenkinek egy rövid pihenést tanácsoltam, továbbá sikeres vizsgaidőszakot, épen és egészségesen. A következő, 2022-es idényben lesz Svájcban az Egyetemi és Főiskolás Tájékozódási Futó Világbajnokság, melyen remélem, hogy minél több hallgató képviselheti majd a Miskolci Egyetemet!

Eredmények

Normál táv:

N21A: 14. Tamás Bianka

N21B: 6. Tóbis Anita Orsolya

F21A: 5. Jacsó Barnabás, …11. Tommy Harkonen

Svájci stílusú csapat bajnokság:

F21: 3. Tommy Harkonen – Jacsó Barnabás

N21: 8. Tamás Bianka – Tóbis Anita Orsolya.