Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Harcosokra lesz szükség a pályán!

A férfi röplabda NBI Liga alapszakasz következő fordulójában pénteken este 19:30-tól az eddig veretlen Vidux-Szegedi RSE együttese látogat az egyetemi körcsarnokban. A feladat nem egyszerű, hiszen Bagó László legénységének győzelemre van szüksége ahhoz, hogy tapadni tudjon az élmezőnyre.

A rutinos mester kérdeztük az elmúlt időszakról és arról, mi lehet majd a szeged elleni siker kulcsa:

,,Az elmúlt szezonban nagyon éles és szoros mérkőzéseket játszottunk a Szegeddel, akik a nyáron alaposan megerősítették a keretüket- kezdte Bagó László vezetőedző akinek ez a második szezonja a csapat élén. A stabil rutinos emberekből álló maghoz igazoltak két dél-amerikai játékost, egy feladót és egy nyitásfogadó ütőt. Így olyan kerettel rendelkeznek, amellyel merészebb álmokat dédelgethetnek, ennek megfelelően hozták is az eddigi meccseiket.
Mi sem tétlenkedtünk, Miskolcra tudtunk csábítani egy fiatal tehetséges orosz feladót, akivel a feladó-ütő kapcsolatok még döcögősen mennek, de az utóbbi két hétben már látom a fényt az alagút végén. Annyival más játékot játszott az előző csapatával -meg persze a rutintalanságából és sok egyéb apróság miatt-, hogy az átállás sajnos ennyire időigényes lett. Türelmesnek kellett lennünk, hosszú távon ez ki fog fizetődni.
Viszont sajnos egész szezonra kiesett Kapusi Zoli ezért a szélső poszton szűkösek lettek a lehetőségeink. Ennek a problémának a feloldásához a vezetőség megteremtette a feltételeket, és a héten sikerült igazolnunk egy szintén fiatal orosz játékost, aki reményeink szerint pályára is tud lépni a Szeged ellen. Szóval már ezért is megéri kilátogatni a szurkolóknak a körcsarnokba péntek este.

A siker kulcsa? A kishitűség levedlése, harcosság, győztes mentalitás. Az utóbbi mérkőzések sikertelensége megtépázták a csapat önbizalmát, ebből az állapotból kell most kihúzni magunkat egy lelkes játékkal. Biztos vagyok benne, hogy Kovács Zoli felépülése és az új játékos érkezése hoz egy érzelmi feltöltődést és bizonyítási vágyat, amely jó alap lehet ahhoz, hogy egy sikeres időszak kezdődjön meg a csapat életében. ’’

Tehát arra kérünk minden kedves szurkolót, hogy a helyszínen buzdítsa a csapatot. A mérkőzésre védettségi igazolvánnyal lehetséges a belépés.

A mérkőzést természetesen élőben közvetítjük majd youtube csatornánkon.