Egyetemi Sport,  MEFOB Egyéb

Anna és Réka négy érme az úszó MEFOB-ról

A Miskolci Egyetem hallgatói közül Sztankovics Anna két aranyat, Vécsei Réka egy-egy ezüstöt és bronzot érdemelt ki a múlt hétvégén, Budapesten megrendezett úszó Magyar Egyetemi Főiskola Országos Bajnokságon.

Az úszó MEFOB-ot a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Testnevelési Központja szervezte meg, a Magyar Úszó Szövetség és a Budapesti Úszó Szövetség közreműködésével. A BVSC-uszodában összegyűlt 200 egyetemistát a megnyitón Juhász Péter, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára, és Kincses Gábor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Testnevelési Központjának igazgatója köszöntötte.

– Minden évben nagyon várom a MEFOB-ot, idén viszont utolsó pillanatban derült ki, hogy belefér a programba, mivel csütörtöktől már a kaposvári rövidpályás országos bajnokságon indulunk – tudtuk meg a korábban két olimpiát is megjárt Sztankovics Annától. – Mindig egy külön kihívást jelent ez az erőpróba, hiszen kicsit kevesebb idő van mindenre, nagyon pörögnek a versenyszámok. Így még inkább örülök annak, hogy most már zsinórban másodszor sikerült első helyen végeznem 50 m gyorson is, a 100 m mell mellett. Utoljára 2019-ben rendeztek úszó MEFOB-ot, akkor csak nekem sikerült érmet hoznom, idén viszont Vécsei Rékával erősítettünk. Ha minden jól megy, akkor a jövő évi MEFOB lehet nekem az utolsó, ahol remélem már egy váltó számra is sikerül összeállnunk. Ebben az évben még van egy országos bajnokságunk. 2022- ben meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok, de mindenképpen az elsődleges célok között szerepel az Universiaden való indulás és ott pedig a minél jobb szereplés.

Kezdésként egy-egy ezüst és bronz

A hosszú éveken át a Miskolci Sportiskolában pallérozódó Vécsei Réka most debütált a MEFOB-on.

– Eddig nem volt lehetőségem részt venni MEFOB-on, azonban most első éves egyetemistaként nagy örömmel és megtiszteltetéssel töltött el, hogy képviselhettem a Miskolci Egyetemet ezen a rangos versenyen. Több olimpikonnal, köztük dobogósokkal is találkozhattam a medence szélén. Jó érzés volt ismét versenyezni, a régi sporttársakkal újra medencébe csobbanni. 50 m gyorson ezüstérmes lettem, míg 200 m vegyesen a dobogó harmadik fokára állhattam fel. Ez a verseny egy állomása volt a felkészülésemnek, melyet a november 11-én, kezdődő rövidpályás országos bajnokság követ. Ez úton is szeretném megköszönni a Miskolci Egyetem és az edzőm támogatását.

Sztankovics Anna és Vécsei Réka négy érmet „termelt” a BVSC-uszodában.