Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Első helyen várjuk a folytatást

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi Keleti csoport, 7. forduló, , Helyszín: Miskolc, Egyetemi Körcsarnok,

Miskolci Egyetem – Corvinus Egyetem 85-66 (21-19, 29-15, 15-18, 20-14)

Játékvezetők: Domán István, Vaszi Ádám.

MEAFC: Kozák M. (20/3), Szicsák (19), Kozák B. (13/3), Sándor (8/6), Ragályi (4/3). csere: Szőke (14), Bíró (7), Orliczki. Edző: Béres Dávid

Közgáz SC: Úr (19), Komma (10), Kutrovich (9/6), Laczó (7/3), Németh (4). csere:Korompai (5/3), Kiss (2), Kereszty, Papp. Edző: Vladár Csaba

Két jó formában lévő csapat játszott egymás ellen. A hazai csapat szerezte az első kosarat, de a vendégek máris válaszoltak rá. Első negyedben fej-fej mellett haladt a két csapat (21-19). A kis szünet után Komma palánkrengető zsákolása demoralizálóan hatott a hazaiakra, de az idősebb Kozák vezérletével behúzta a negyedet (50-34). A félidő után a vendégek felzárkóztak 9 pontra. Az utolsó játékrészben a miskolciak megtartották fölényüket, így a hazai pálya veretlenségüket is.  

Béres Dávid: Kemény mérkőzésre számítottam, megérzésem bebizonyosodott. Mindkét csapat nagyon akart, minden egyes labdáért csúsztak-másztak. Hazai és vendég részről is voltak szép befejezések. Gratulálok a csapatomnak igazi férfi munkát nyújtottak!

Vladár Csaba: Gratulálok a Miskolcnak! A jobb csapat nyert. Az első félidei teljesítmény alapján védekezésben nem játszottunk jól, a hazaiak szép tempó játékot játszva megtartották a különbséget.