Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Akadozott a gépezet, de sikerült nyerni a végén

NBI-es férfi röplabda csapatunk pénteken este Dabason lépett pályára.

Az ellenfél a magyar U17-es válogatott volt, akik a bajnokság alapszakaszában részt vesznek ezzel is készülve a nemzetközi megmérettetésekre. Esélyesként lépett pályára csapatunk azonban érezhető volt, hogy nem lesz egy egyszerű mérkőzés.

Az első szettben végig sikerült kontroll alatt tartani a fiatal válogatott csapatot Csizmadiákénak. Így viszonylag simán 21:25 arányban hozták is az első szettet. A második felvonásban is remekül menetelt csapatunk, de a fiatalok nem adták fel és megtréfálták csapatunkat 25:21 oda.

A harmadik etapban sikerült csapatunknak rendezni-e sorait így ezt a felvonást nagy közdelemben, de sikerült megnyerni 19:25 arányban. A negyedi szettben csapatunk már elhitte, hogy zsebben van a győzelem. Hibát, hibára halmoztunk ezzel növelve a fiatalok önbizalmát. A végjátékra Bagó mester pályára küldte két legrutinosabb játékosát Surányit és Kovácsát, de ez sem segített. Így az ötödik szettre került a döntés sorsa.

Az utolsó szettben fej-fej mellett mentek a csapatok, hol az egyiknek hol a másiknak volt mérkőzés labdája. Ez egészen így ment 18-18-ig, ahol végül csapatunk rutinja kerekedett felül és végül nagy izgalmak közepette 18-20-ra nyertük meg ezt a felvonást és vele a mérkőzést is.

Minden dicséretet megérdemel az U17-es válogatott egy nagyon izgalmas mérkőzést játszottunk velük. Ahol végül a rutin győzött, de a folytatásban ez erőt adhat csapatunknak, hogy elérjék a kitűzött negyedik helyet.

Bagó László vezetőedzőnk nem is mondott mást a mérkőzést után minthogy ,,Gratulálok a fiataloknak”

NBI Liga Alapszakasz

U17 Magyar válogatott – MEAFC-Miskolc  2:3

MEAFC-Miskolc: Simkó, Orosz, Lipatov, Menchuk, Kozsla, Csizmadia  Csere: Karóczi (liberó), Szántai (liberó), Surányi, Kovács, Pallós, Bubenkó

Most egy hét pihenő vár csapatunkra ezalatt rendezni tudja sorait. Az év utolsó mérkőzésére hazai környezetben kerül sor a GLP Nyíregyháza ellen december 10-én 19 óra 30 perctől. A két csapat a bajnokság első fordulójában már találkozott egymással, ahol csapatunknak sikerült győzedelmeskedni. Így most sem lehet más a célja csapatunknak.