Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U16

Végig versenyben voltunk

Regionális bajnokság, 2. mérkőzés

Tiszaújvárosi Phoenix KK – MEAFC/B: 51-47 (19-14, 9-8, 11-17, 12-8)

Tiszaújvárosi Phoenix KK: Tanyi (32/6), Szabó Á. (8/3), Kosina (6/3), Katona (3/3), Szabó D. (2). Cserék: Ferenczi, Gulyás, Kánai, Kelly, Szabó Z., Szonda. Edzők: Benőcs Viktor, Benőcs Dávid.

MEAFC/B: Iván (19), Paluska (10), Lengyel (6), Kecskés (2), Szőke (2). Cserék: Balogh (4), Szilva (4), Juhász, Schmiedecke, Szabó, Tóth. Edző: Varga Dénes

Gratulálok a csapatomnak a Tiszaújváros ellen nyújtott teljesítményükért. Nem tudtunk teljes kerettel kiállni, az egyik meghatározó játékosunk sérülés miatt nem játszhatott, ennek ellenére végig versenyben voltunk a nálunk sokkal magasabb szerkezetű, rutinosabb ellenféllel szemben. Az előző mérkőzésen mutatott formánkhoz képest most jóval koncentráltabban játszottunk. Az első negyed 4. percében már 5-11-re vezettünk, majd a harmadik negyedben 39-28-as hátrányból sikerült egyenlítenünk. Az utolsó negyed 6. percében újra vezettünk (43-45), de győznünk sajnos nem sikerült. A Tiszaújvárosiak 0-ás számozású játékosa ellen nem volt fegyverünk, több támadást megakadályoztunk, de a tudásbeli és fizikai fölénnyel nem tudtunk mit kezdeni, a támadójátékra már nem maradt elég erőnk. Még mindig sok hibával játszottunk – eladott labdák, lépéshibák, kihagyott ziccerek – hozzáállásban viszont fejlődtünk, és ez már félsiker.