Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

A félidő után összeszedetten és pontosabban játszottunk

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi Keleti csoport, 5. forduló

Miskolci Egyetem – Eszterházy SC 92-76 (21-17, 18-29, 26-10, 27-20)

Helyszín: Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 50 néző. Játékvezetők.: Takács Zoltán, Dr. Nagy Zsombor.

Miskolci Egyetem: Kozák M. (17/3), Kozák B. (17/6), Ragályi (15), Orliczki M. (7/3), Szicsák (6) Csere: Takács (16/9), Sándor (9/9), Nyíri (3/3), Szőke (2), Orliczki B., Bíró. Edző: Béres Dávid.

DEAC: Pollák (33/12), Gáspár (12), Sólyom (6), Szekeres (3), Csomor (2). Csere: Sípos (9/9), Czermann (6), Berzi (3/3), Velkey (2). Edző: Tankó István, Nagy Lajos

Az Egyetemi Bajnokságban eddig két veretlen gárda csapott össze. Nem kisebb volt a tét, minthogy ki fogja továbbra is vezetni a keleti csoportot. Az első játékrészben a Kozák testvérek (Kozák Márton 17 pont 13 lepattanó) domináltak, de Pollák Balázs (33 pont 4 assziszt) vezette debreceni gárda tudta tartani a lépést. A vendégoldalról a második negyedben Gáspár Mátyás (12 pont, 13 lepattanó) bentről brillírozott, míg kintről Sipos Timót süllyesztett el két fontos triplát, amire a hazaiak nem tudtak reagálni, így az első félidő 39-46 -al záródott. A játékszünet után a miskolciaknál Takács Dániel (16pont 11assziszt) kezébe vette a karmesteri pálcát és összeállt újra a miskolci csapat. Sándor Bence távoli vonalon kívülről letette a névjegyét a mérkőzésen (9/9). A mérkőzés végét jelző sípszót követően a miskolciak megtartották veretlenségüket.

Béres Dávid: – Az első felidő nem úgy sikerült, ahogy terveztük. A félidő után összeszedetten és pontosabban játszottunk. A mikulás meghozta a puttonyában a győzelmet. Sok sikert szeretnék kívánni a Debreceni Egyetem csapatának, és minden vizsgázóknak! 

Tankó István: – Gratulálok a Miskolc Egyetem csapatának, hogy megszerezte a győzelmet! Sajnos a hullámzó játékunkból adódóan a mérkőzés végére egy nagyobb aranyú vereséget szenvedtünk. Sok sikert szeretnék kívánni minden ligában játszó egyetemistának a vizsgaidőszakra!