Egyéb Hírek,  Kosárlabda szakosztály

A mentális felkészítésre is odafigyel a MEAFC-Miskolc

Poós Miklós – sport mentáltréner

A MEAFC-Miskolc NB I/B, Zöld-csoportos férfi kosárlabda csapatánál néhány hete – Poós Miklós személyében – sport mentáltréner segíti a játékosok mind sikeresebb felkészítését.

Poós Miklós közgazdászként és mentálhigiénés szakemberként több mint húsz éve foglalkozik sportolók, csapatok és szervezetek fejlesztésével. A MEAFC férfi kosárlabdásainál is az általa szerkesztett, „Csapategység – Hogyan építs bajnokcsapatot, avagy filozófia a teljesítmény mögött” című szakkönyvét veszi alapul. Ebben egyszerűen és közérthetően mutatja be a sportcsapatok mentális felkészítésének keretrendszerét, alapelveit, filozófiáját, megosztja gyakorlati tapasztalatait, amelyeket az elmúlt évek során szerzett különféle sportcsapatok mentális felkészítése közben.

Véleménye szerint a sportsikerek eléréséhez rengeteg készség, adottság, eszköz és körülmény együttes harmóniájára van szükség. Olyan ez, mint egy puzzle: minél több darabkája kerül a helyére, annál jobban kirajzolódik a tökéletes kép. A mentális felkészülés is néhány darab a nagy “sportkirakósból”. A mai modern sportban már nem az érzelmek és az óriási motivációk dominálnak, hanem – a multinacionális cégekhez hasonlóan – a stratégia és annak következetes betartása, vagyis a tudományos megközelítés és a profi menedzsment a meghatározó. A könyv nemcsak szakembereknek – edzőknek, vállalatvezetőknek, vagy sportolóknak, hanem azoknak a szülőknek is komoly segítséget jelenthet, akik szeretnék megérteni azt a csoportdinamikát, amelyben gyermekeik napi szinten mozognak és küzdenek.

A „Csapategység – Hogyan építs bajnokcsapatot, avagy filozófia a teljesítmény mögött” című könyv ezen a linken rendelhető meg.