Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Cél a három pont itthon tartása

Az NBI Liga Alapszakasz következő fordulójában férfi röplabdacsapatunk az egyetemi körcsarnokban fogadja a GLP Nyíregyháza együttesét.

A találkozó pénteken este 19 óra 30 perctől kezdődik majd ahol nem is lehet más célja csapatunknak mint mind a három pont megszerzése. A két csapat már játszott egymással a bajnokság során, ahol sikerült megverni a Nyíregyházát 3:0 arányban.

Bagó László vezetőedzőt kértük meg, hogy értékelje a 2021-es évet valamint, hogy mit vár az év utolsó bajnoki mérkőzéstől: ,,A naptári évet figyelembe véve vissza kell tekintenünk az előző szezon második felére. Már akkor elkezdtük a felkészülést a mostani szezonra. Tavaszra kiderült, hogy a tabellán nem tudunk feljebb lépni, a bennmaradás pedig biztos. Meccsrutin szerzéshez kiváló volt a bajnokság ezen szakasza ezért a tehetséges saját nevelésű játékosok beépítése volt a legfőbb cél. A fiúk meghálálták a bizalmat, nem mellesleg szép győzelmek is születtek, jó szájízzel fejeztük be a bajnokságot.

Bagó László vezetőedző

Nyáron a pihenés mellett a csapat megerősítésén dolgozott a stáb. Amatőr csapat vagyunk, így meglehetősen korlátozottak a lehetőségeink. Nem vagyunk még olyan helyen a magyar röplabdázás térképén, hogy a játékosok ide szeretnének igazolni. Ennek megfelelően csak olyan magyar játékosokat tudtunk szerződtetni, akiknek valamilyen kötődése van a városhoz, a MEAFC-hoz. A hiányposztokra ezért külföldről kellett hoznunk játékosokat, ami mindig egy kicsit lutri. Mindent összevetve az idei MEAFC erősebb mint a tavalyi, de az NBI színvonala is emelkedett, így nyert mérkőzések számában egyelőre nem mutatunk javulást. (a sajnálatos sérüléseket ne is említsem). A bajnokság azon szakaszához érkeztünk, ahol hasonló erősségű csapatokkal fogunk játszani, nincs mese meccseket kell nyernünk, pontokat kell gyűjtenünk.

Péntek este a Nyíregyházát fogadjuk, kötelező a három pont megszerzése. Bármilyen összetételben lépünk a pályára, alapvető elvárás a győzelem. A kezdő csapat még nem állt össze a fejemben, az utolsó edzésen derül ki, ki milyen állapotban van.”

Tehát várunk mindenkit szeretettel az év utolsó NBI-es röplabda mérkőzésre az egyetemi körcsarnokban, pénteken 19 óra 30 perctől. A mérkőzés élőben nyomon követhető lesz Facebook oldalunkon!