Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Igazi hullámvasút volt, de a végén mi örülhettünk!

A férfi röplabda NBI-es bajnokság soron következő fordulójában hazai pályán fogadtuk a Szolnoki RK együttesét. A két csapat mérkőzései mindig is izgalmas csatákat hozott a múltban, ez nem volt máshogy ezen a napon sem. Igazi rangadó volt a javából hiszen a vendégek közvetlen riválisoknak számítanak és a tabellán is csapatunk mögött álltak az összecsapás előtt.

Az első játékrészben fej-fej mellett haladtak a csapatok remek labdamenetet láthatott a lelkes miskolci közönség. A játékrész felénél hol egyik csapat hol másik lépett meg 2-3 pontra a másiktól azonban a hátrányban lévő csapat mindig vissza tudott kapaszkodni. A játékrész végén azonban Bagó László tanítványai jobban koncentrálta így 25:20-ra húzták be az első etapot.

A második szett ugyancsak szoros csatát hozott. Mindkét csapat tudása legjavát adta ezen a napon így magas színvonalú röplabdát mutattak be. Azonban ennek a szettnek a végén a vendégeknek nagyobb szerencséjük volt így 24:26 arányban nyerték azt meg.

A harmadik játékrész elején a vendég szolnoki csapat állva hagyta csapatunkat. Nekik minden összejött míg hazai oldalon semmi, továbbá még az előző szettet nem heverte ki csapatunk fejben. Így ezt a játékrészt 17:25-re vesztette le csapatunk.

Félő volt, hogy Kozsláék nem térnek magukhoz a harmadik szett sokkjából. Azonban játékosainknak sikerült rendet tenni soraikban és hatalmas nagy szívvel és akarattal játszottak a továbbiakban. A játék minden elemében kezdtek feljavulni játékosaink. Karóczi remek mentéseinek, Kozsla éa Csizmadia remek blokkjainak, Berkes, Kovács és Menchuk remek támadás befejezéseinek és Lipatov pontos labdáinak köszönhetően 25:20 arányban nyert csapatunk és ezzel 2:2-re módosítani a szett arányokat.

Az ötödik szettben esélyt sem adva röplabdáztak játékosaink  így nem is volt kérdés kinyeri ezt a felvonást és vele a mérkőzést is. 15:6 ide.

Összegezve elmondható, hogy a több mint 100 fős közönség a röplabda minden szépségét láthatta ezen az összecsapáson. Csapatunk immár a harmadik győzelmét aratta zsinórban és ismét bebizonyította, hogy igazi csapatként tudnak együtt játszani.

Bagó László vezetőedző értékelése a mérkőzés után: ,, Másfél szettnyi hosszúzárlat során, az egészségre is ártalmas mélységeket jártunk meg. Ebből kilábalni komoly tartásról ad bizonyságot.”

NB I Liga Alapszakasz

MEAFC-Miskolc – Szolnoki RK  3:2

MEAFC-Miskolc: Kozsla, Csizmadia, Lipatov, Berkes, Kovács, Menchuk  Csere: Karóczi (liberó), Pallós, Surányi, Bubenkó, Simkó, Orosz

A bajnokság következő fordulójában Szegedre látogat csapatunk február 5-én 17 órától. Terveink szerint a mérkőzést online követni lehet majd.