Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Óriási bravúr, győzelem Szegeden!

NBI-es férfi röplabdacsapatunk a szombati napon Szegedre utazott a bajnokság soron következő fordulójában.

Csapatunk remek formában várta az összecsapást, hiszen az elmúlt négy bajnokiját sikerült megnyerni-e. Míg a szegedi alakulat egy szoros mérkőzésen kapott ki a MÁV Előre SC-től. Azonban ennek ellenére a párharc esélyese a Szeged volt hiszen a tabellán is csapatunk előtt volt és a két csapat novemberi mérkőzését is ők nyerték.

A mérkőzés első felvonásában a hazai gárda pontosabban játszott nyitásaikkal zavart keltve csapatunkban. Sok apró hiba csúszott a játékunkba így az első etapot a hazai csapat nyerte 25:22 arányban.

A második szettben csapatunk fokozatosan lendült játékba, remek nyitások és óriási blokkokat láthattak a kilátogató nézők. Sikerült egyre magabiztosabban játszani és igazi csapatmunkával megnyerni ezt a játékrészt 18:25 arányban.

A mérkőzés következő szettjét úgy folytatta Bagó László legénysége ahogy a másikat abbahagyta. Tetszetős támadásokat vezettek, kimagasló sáncmunkát folytattak Kozsláék. Így szépen lassan felőrülték a vendéglátót, bár volt, amikor sikerült a hazai csapatnak kiegyenlíteni, de ilyenkor sem remegtek meg a MEAFC-os kezek. Így sikerült is 21:25 arányban behúzni ezt a szettet.

A negyedik szettben is folyamatosan Kovácsék diktálták a tempót és igazi csapatként játszottak továbbra is. Szinte lemásolták a csapatok az előző felvonást így a végén ismét mi örülhettünk a 21:25-ös végeredménynek és ezzel a győzelemért járó három pontnak.

Bagó László vezetőedző értékelése a mérkőzés után: ,, Nehezen melegedtünk bele a meccsbe mint egy öreg dízel, aztán amikor megindultunk nem volt megállás. Szép védekezések és okos támadások jellemezték a játékunkat. Öröm volt nézni a játékosaim hozzáállását és lelkesedését.”

NBI Liga Alapszakasz

Vidux-Szegedi RSE – MEAFC-Miskolc  1:3

MEAFC-Miskolc: Kovács, Kozsla, Berkes, Lipatov, Menchuk, Csizmadia, Csere: Karóczi (liberó), Orosz, Simkó, Surányi, Pallós

Nincs megállás hiszem szombaton 18 óra 30 perctől a bajnokságot vezető MÁV Előre SC látogat az egyetemi körcsarnokban. A mérkőzést teveink szerint közvetítjük valamint a helyszínen is megtekinthető lesz. A belépés ingyenes lesz viszont szájmaszk és védettségi igazolvány megléte kötelező.