Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Alaposan megizzasztottuk a listavezetőt.

Szombaton hazai környezetben szerepelt NBI-es röplabdacsapatunk. Bagó László együttesének ellenfele a bajnoki tabellát vezető MÁV Előre SC-Focconn csapata volt. A találkozó esélyese a vendég gárda volt azonban csapatunk abban a reményben lépett pályára, hogy megizzasztja az Extraligába vágyó Fehérváriakat.

A mérkőzés első játékrészében a vendég együttes állva hagyta csapatunkat. Így a két csapat között az játékrész elején 4-5 pontos különbségek voltak. Azonban csapatunk nem adta fel és remek megoldásoknak és támadásoknak köszönhetően beérte a Székesfehérvárt. Sajnos a végjátékban többet hibáztak játékosaink így 23:25 arányban nyert a vendég együttes.

A második szettben sikerült több pontos előnyre szert tennünk azonban a Székesfehérvár előbb beérte csapatunk majd be is fejezte a játékrészt 17:25 arányban.

A harmadik felvonásban már a MÁV azt hihette, hogy zsebben van a hárompont. Azonban Kovácsék még megrázták magukat és drámai végjátékban 27:25-re sikerült megnyerni ezt a felvonást.

A mérkőzés negyedik szettjében igazi adok kapok volt a két a csapat között. Hol az egyik vezetett több ponttal is hol a másik. Ez egészen 19-19 állásig így ment, ahol azonban egy vitatható bírói döntés született továbbá ismét hibák csúsztak a játékunkba így 22:25 arányban nyert a vendégcsapat.

Bagó László vezetőedző értékelése a mérkőzés után: ,, Benne volt a pontszerzés a meccsben. Döntő pillanatokban kihagyott a koncentrációnk, ezeket a hibákat kihasználta az ellenfél. Nem vagyok elégedetlen, a következő két meccs az igazán fontos nekünk, ráadásul sikerült megizzasztani a Fehérvárt. Gratulálok a megérdemelt győzelemhez.”

NBI Liga Alapszakasz

MEAFC-Miskolc – MÁV Előre SC-Foxconn   1:3

MEAFC-Miskolc: Kovács, Berkes, Csizmadia, Kozsla, Lipatov, Menchuk, Csere: Karóczi (liberó), Bubenkó, Orosz, Pallós, Simkó

Szomorkodásra nincs idő, hiszen nagyon fontos mérkőzés vár csapatunkra. Szombaton 17 órától az egyetemi körcsarnokban fogadjuk a Rákosmente Pary CO csapatát. A belépés díjtalan lesz de védettségi és szájmaszk használata kötelező.

A mérkőzést terveink szerint élőben közvetítjük youtube csatornánkon!