Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Cél a három pont itthon tartása!

Férfi NBI-es röplabda csapatunk szombaton 17 órától ismét az egyetemi körcsarnokban lép pályára. Ezúttal az a Rákosmente lesz Bagó László együttesének az ellenfele akit a bajnokság során ugyancsak hazai pályán már sikerült 3:0 arányban megverni. A két csapat ismét Miskolcon találkozik, hiszen a fővárosi csapatnak nem volt terme a mérkőzés idejére, így lemondva a pályaválasztójogról kerül ismét megrendezésre a mérkőzés az egyetemvárosban.

Ahogy már azt megszokhattuk a mérkőzés előtt megkérdeztük Bagó László vezetőedzőnket mit vár az összecsapástól. Így fogalmazott rutinos mesterünk: ,, A játékunk még messze nem tökéletes, de vitathatatlanul óriási fejlődésen mentünk át az utóbbi két hónapban. A rájátszásban szeretnénk bizonyítani a legjobb csapatok ellen, ehhez az alapszakasz negyedik helyén kell zárnunk. A szezon elején sok pontot elhullajtottunk, de a sorsunk a saját kezünkben van. Amennyiben a hátralévő két meccset hozzuk akkor elérjük a felsőházba jutást. A szombati ellenfelünk egy fiatal, ügyes játékosokból álló alakulat, akiket nem szabad félvállról vennünk. Az előző Rákosmente elleni meccsünket viszonylag simán nyertük, mert az ellenfél gyenge napot fogott ki, de ez nem téveszt meg bennünket. Szombaton ismét a legjobb játékunkra lesz szükség.”

Hasonló elven van csapatunk másodedzője (nem mellesleg U19-es és U21-es csapataink vezetőedzője) Varga László is: ,, Soron következő ellenfelünk az idei szezon egyik újonc csapata, ami bár fiatal játékosokból áll viszont közel sem mondhatók rutintalan kezdőknek. Az előző mérkőzésen megmutatták, hogy nehezebb helyzetben is készek és tudnak küzdeni. A következő összecsapásunkon sem számítok tőlük másra, de bízom a csapatunkban és játékosainkban. Küzdelmes, szoros mérkőzésre számítok, de bízom benne, hogy az elmúlt néhány mérkőzés pozitív élményei, eredményei és a tapasztalat segít megnyerni a mérkőzést. A fiúk a csapatban mindent megtesznek majd, hogy magas színvonalú, látványos mérkőzéssel kápráztassák el a kilátogató nézőket és szurkolókat.”

A mérkőzés tehát 17 órakor kezdődik az egyetemi körcsarnokban. Természetesen a mérkőzést élőben közvetítjük youtube csatornánkon. A belépés díjtalan, de szájmaszk és védettségi igazolvány kötelező!

Aki teheti 15 órától látogasson ki U21-es csapatunk mérkőzésére illetve a NBI-es csapatunk mérkőzés után rögtön az NBII-es gárdánk fog pályára lépni 19 órától. Így igazi röplabda dömping lesz szombaton az egyetemi körcsarnokban!

Hajrá MEAFC-Miskolc!