Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Aki nyer Szolnokon az játszhat későbbiekben az Extraligába jutásért!

Pénteken 19 órától Szolnokon a Tiszavirág arénában lép pályára NBI-es férfi röplabda csapatunk.

A mérkőzésnek óriási tétje van hiszen amelyik csapat megnyeri az összecsapást nagy valószínűséggel a negyedik helyen zárja az alapszakaszt és jogosultságot szerez, hogy az Extraligáért küzdhessen meg a későbbiekben. Csapatunknak ezen a mérkőzésen pontot vagy pontokat kell szerezni, hogy a jelenlegi 4. pozícióját megőrizhesse.

ÍME A MATEK

A Szolnok gárdája egy mérkőzéssel kevesebbet játszott és így van 16 pontja míg csapatunknak 20 egység van a neve mellett. Ha csapatunk 3:0 , 3:1 vagy 3:2 arányban nyer pénteken este akkor a Szolnok utolsó mérkőzésétől (Rákosmente ellen) függetlenül megtartja a negyedik pozíciót. Azonban esetleg a Szolnok győz ellenünk és a Rákosmente ellen akkor ők örülhetnek a továbbjutásnak. A harmadik variáció, ha a Szolnok 3:2 arányban megveri csapatunkat és a Rákosmentét 3:0 arányban verik meg akkor pontazonosság lesz.  Ebben az esetben a győzelmek száma számít, ami ismét egál állást mutatni így a szett arányok döntenének, amiben csapatunk jobban állna.

Ahogy az már hagyomány megkérdeztük Bagó László vezetőedzőnket hogyan vélekedik a mérkőzés előtt: ,, Ez  mérkőzés fogja eldönteni, hogy a két csapat közül melyik jut a rájátszás felső házába, így nevezhetjük a szezon legfontosabb meccsének. Az alapszakasz elején sérülésekből adódóan, illetve a csapatjátékunk csiszolatlansága miatt sok pontot vesztettünk, az idei naptári évben azonban sikerült ledolgoznunk ezt a hátrányt és saját kezünkbe vettük a sorsunkat azzal, hogy a legutóbbi hét mérkőzésünkből hatot nyertünk. Az „i”-re a pontot pedig pénteken este tehetjük fel. A héten mindent ennek rendelünk alá, a játékosok és a stáb tagjai becsülettel dolgoznak azért, hogy beérjen az eddigi munkánk gyümölcse. Kisebb sérülések és betegségek hátráltatnak ugyan a felkészülésben, de ehhez már hozzászoktunk a szezon során. Amennyiben hozzuk azt a szintet, amit tudunk, akkor nem lehet problémánk. Most már eljutottuk oda, hogy a játékosoknak megvan a kellő önbizalmuk, így egészen biztosan bátran, határozottan és agresszívan fogunk játszani.”

Szakosztályvezetőnk Barócsi Ákos is hasonló véleményen van: ,, Nehezen indult a szezon számunkra, sérülések és a megfelelő felállás megtalálása miatt. Azt gondolom ennyire még sohasem volt együtt a csapat, mint az elmúlt hónapokban. Végre eljutottunk oda, hogy egymás mellett és egymásért is küzdenek a srácok a pályán és azonkívül is. Kiváló 2022-es évet tudhatunk eddig magunk mögött bízom benne, hogy pénteken Szolnokon tovább folytatjuk ezt a jó szériát. Ha az eszünk és a szívünk a helyén lesz nem lehet problémánk.”

A mérkőzést terveink szerint élőben közvetítjük Facebook oldalunkon 19 órától.