Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

A Békés ellen is győzelemre tör a MEAFC-Miskolc

Fontos mérkőzés vár a férfi kosárlabda NB I/B Zöld-csoportjában érdekelt MEAFC-Miskolc együttesére. Március 4-én, pénteken 17.30-tól a Békési SZSK látogat el az Miskolci Egyetem Körcsarnokába.

A bajnokság 23. fordulójában megrendezendő összecsapáson a tabella második helyén szereplő MEAFC-Miskolc a hetedik, de mindössze 4 pont hátrányban mögötte álló alföldi alakulatot fogadja. Az egyetemiek az elmúlt két fordulóban sikerrel vették az akadályokat. Előbb itthon, könnyedén gyűrték le a Bonyhád csapatát, majd legutóbb idegenben, a borsodi rangadón, a Tiszaújvárosi Phoenix KK ellenében is jobbnak bizonyultak.

A listavezető Cegléd üldözése közben Váczi Péter gárdájának nem is lehet más célja pénteken este, mint saját szurkolótáboruk előtt az újabb győzelem és az érte járó pontok begyűjtése.

A mérkőzés megtekintése díjmentes, de oltási igazolvány bemutatása és maszk használata kötelező.

Hazai pályán is győzelemmel mutatkozna be a MEAFC-Miskolc új igazolása Puszta Dávid!

Puszta Dávid

Puszta Dávid vagyok. A szüleim kosárlabdás múltja révén az én életemben is korán fontos szerepet öltött a kosárlabda. 16 éves koromig a Szedeáknál nevelkedtem. A szegedi éveket egy éves jászberényi kitérő követte, később pedig Kecskeméten játszottam, ahol többek között Tóth Bence és Pintér Dávid is csapattársaim voltak. Ez egy emlékezetes és sikerekben gazdag időszak volt, hiszen e 2 év során U20-as és U23-as bajnokok is lettünk. Cseh Gyurival az akkori A-csoportos felnőtt csapatban ismerkedtem meg. Kecskemét után ZTE A-csoportos csapatához igazoltam, ahol akkor Völgyi Péter volt a vezetőedzőnk. A későbbiekben játszottam Németországban, Veszprémben, Pápán, Győrben, Budafokon, ahol Hepp Kupát nyertünk, a Kaszásoknál, ahol a feljutás is sikerült a piros csoportba, és legutóbb újpesti színekben. Az évek alatt volt szerencsém kipróbálni magamat edzőként is, először Győrben, majd 2 évig Budaörsön. Rendkívül motiváltan érkeztem a Miskolc csapatához, hiszen nagy céljaink vannak a bajnokságban, továbbá hiszem, hogy a Hepp Kupa négyesdöntőjében is szép eredményt érhetünk el a fiúkkal! Hajrá MEAFC!

Adomány-gyűjtés a MÁSA „lakóinak”

A MEAFC-Miskolc, példaértékű kezdeményezésként, gyűjtést hirdetett a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) megsegítésére. Ennek értelmében február 28-március 4. között a Miskolci Egyetem területén kijelölt gyűjtőpontokon (A/3-as épület, diszpécseri pult; A/4-es épület, portásfülke; UNI-Gym konditerem; Körcsarnok, 3. sz. iroda; Gasztroműhely) lehet leadni az adományokat. A pénzadomány mellett hasznos segítséget jelentenek a következők: száraz és nedves kutya és macska eledel, fertőtlenítő és tisztítószerek, macskaalom, etetők, itatók, pórázok, nyakörvek, labdák, kutya és cicajátékok. Az adományokat a péntek esti mérkőzés helyszínén is fogadják. A bajnoki találkozót követően a tárgyi felajánlásokat és a pénzt átadják a MÁSA képviselőinek, akik 1-2 gazdira váró kutyus társaságában lesznek ott a Körcsarnokban.