Röplabda szakosztály,  Röplabda U19

Csak fellángolásaink voltak!

A dr. Tarnawa Ferdinánd U19 OIB I. osztály következő fordulójában Kecskemétre utazott serdülő röplabda csapatunk. Nem számíthatott könnyű mérkőzésekre Orosz István vezetőedző hiszen a Kaposvár és a Kecskemét várt rájuk.

Orosz István vezetőedző beszámolója mérkőzésekről:

RAÖK-Kaposvár – MEAFC-Miskolc   3:0

,,Az első szett feléig fej fej mellett haladt a két csapat, majd több hibát követően már behozhatatlan előnyre tett szert a Kaposvár így övé lett ez a játszma. A második szettben már jóval több hibával játszottunk és csak kisebb fellángolások jellemezték a játékunkat, így ez a szett is a Kaposváré lett. Az utolsó, harmadik szettben szinte nem volt olyan játékelem amiben picit is jeleskedtünk volna, teljesen hitehagyott volt a csapat és ez rányomta a bejegét az addig sem brillírozó teljesítményünkre és így a mérkőzés utolsó szettjére is amellyel 3:0-ás vereséget szenvedtünk.”

Kecskemét- MEAFC-Miskolc  3:0

,,A mérkőzés első két szettjében jó volt látni, hogy az előző mérkőzéshez képest bátrabban játszottak a srácok. Bár megszorongatni nem sikerült a házigazdát a szettek első felében ott tudtunk lenni a sarkukba. Ezt követően sok egyéni hiba csúszott mindkét szettben a játékunkba, de csak futottunk az eredmény után. A harmadik játékrészben jól kezdtek a srácok, úgy gondolom megmutatták mit is tudnak valójában, de sajnos csak rövid ideig tudtunk fej fej mellett haladni az ellenféllel, akik ezt követően rákapcsoltak és kijött a két csapat közti különbség, megnyertek a harmadik szettet is.”

MEAFC-Miskolc U19: Sztupjár, Szabó, Faragó, Gombkötő, Tordai, Polanen, Csere: Komjáthi (liberó), Halmai (liberó), Vad, Bendik, Szabad, Pejkó, Tamás

,,Úgy gondolom, hogy a mai napon a srácok nem igazan tudták hozni azt a formát amit tényleg tudnak. Félve játszottunk és nem hittünk magunkban, hogy igenis meg tudunk szorongatni két, tőlünk erősebb csapatot. Láttuk, hogy a játék mely elemeiben kell javulnunk, ezeken tudunk segíteni az edzéseken, viszont nekik kell nagyobb hittel pályára lépni es elhinniük, hogy igen is tudnak nyerni, vagy meg tudják nehezíteni egy erősebb ellenfél dolgát.”

A bajnokság következő tornáján Szolnokra látogat U19-es csapatunk. Ahol a házigazda mellett a MÁV Előre SC-vel mérik összetudásukat.