Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Megvan a rájátszást érő 4.hely!

Pénteken 19 órától Szolnokon lépett pályára NBI-es röplabda csapatunk. A mérkőzésnek óriási tétje volt, hiszen a győztes a rájátszás felsőházába kerül és megküzdhet az Extraligába jutásért. Ennek tudatában lépett pályára Bagó László legénysége.

A mérkőzést jobban kezdte a házigazda, remek nyitásokkal zavarták meg csapatunknak és egész hamar elléptek csapatunktól 8:3 volt ekkor az állás. Bagó László ki is kérte az első idejét, hogy rendezni tudjuk a sorainkat. Az időkérés után fokozatosan kezdtek játékba lendülni Kozsláék, de még mindig 3-4 pontokkal a hazai gárda vezetett 14:10-et mutatott ekkor az eredményjelző. Menchuk folyamatosan termelte a pontokat és ezen a napon is megbízható támadójátékkal rukkolt elő. Csapatunk kapaszkodott igyekezett a Szolnokkal lépést tartani. Ennek a nyomásnak meg is lett az eredménye, hiszen 16:16-nál sikerült beérni a Tiszaparti együttest. Ezek után a csapatok fej-fej mellett haladtak egészen 21 pontig ahol is csapatunknak sikerült meglépni és szettlabdához jutni. Menchuk ismét villant ezúttal egy ász értékű nyitással így 21:25 arányban nyertük meg az első felvonást.

A második játékrészben folyamatosan követték egymást a csapatok így a kilátogató nézők és lelkes MEAFC szurkolót (akik a csapattal utaztak) izgalmas labdameneteket láthattak. Ebben az etapban a hazai csapat jobban koncentrált és ismét a remek nyitásaiknak köszönhetően zavart okoztak csapatunknál. Így 25:18 arányban meg is nyerték ezt a játékrészt.

A harmadik szettben is a vendéglátó csapat kezdett jobban, meg is léptek két három pontra. Azonban 9-9-nél beérték őket Csizmadiák és azzal a lendülettel át is vették a vezetést 9-11. Az előnyt tudták tartani Kovácsék, így a 25:22 arányban sikerült megnyerni ezt a szettet és ezzel már akkor eldőlt, hogy a legjobb négybe került csapatunk. Függetlenül ennek a mérkőzésnek a végkimenetelétől.

A mérkőzés utolsó felvonásában csapatunk már felszabadultan játszhatott ez meg is látszott Berkesék játékán. Remek támadásokat mutattak be játékosaink, ami ellen a Szolnoknak már nem volt ellenszere. Külön öröm ismét, hogy sajátnevelésű 16 éves játékosunk Szabó Péter ismét játéklehetőséghez jutott. Meg is hálálta két remek támadással. A felvonást 13:25 arányban nyerte meg csapatunk.

Bagó László vezetőedző nyilatkozat a mérkőzés után: ,, Feszülten kezdtük a meccset, komoly munka volt visszajönni az első szettben. A Szolnok jól nyitott, ami zavart okozott, de miután rendeztük a sorainkat a magassági fölényünket érvényesíteni tudtuk. Külön köszönet a szurkolóknak, akik ma elkísértek minket ők is kellettek a mai sikerhez!”

NBI Liga Alapszakasz

Szolnoki RK – MEAFC-Miskolc   1:3

MEAFC-Miskolc: Lipatov, Menchuk, Kozsla, Csizmadia, Berkes, Csizmadia, Csere: Karóczi (liberó), Orosz (liberó), Szabó, Simkó, Pallós, Surányi, Kapusi

Ezzel a győzelemmel az alapszakasz negyedik helyét szerezte meg Bagó László alakulata. Így az Extraligába kerülésért a MÁV Előre SC, Dág KSE és a Vidux-Szegedi RSE lesznek Kovács Zoltánék ellenfelei. A rájátszásban az alapszakaszban megszerezett pontok nullázódnak, azonban bónusz pontokat kapnak a csapatok a helyezésüktől függően. Így a MÁV Előre SC három, a Dág KSE két a Vidux-Szeged 1 pontot még csapatunk nulla pontot kap. Az, hogy a következő szezonban ki indulhat a Extraligában egy odavisszavágós rendszerbe fog eldőni. A mérkőzés pontos időpontja hamarosan elérhetőek lesznek.