Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

A kevesebbet hibázó csapat nyert!

Szombaton férfi NBI-es röplabdacsapatunk elkezdte a felsőházi rájátszást.

Bagó László csapata Székesfehérvárra látogatott. A házigazda csapat nyerte a bajnokság alapszakaszát így ők voltak a mérkőzés esélyesei. Az sem könnyítette Bagó mester helyzetet, hogy nem számíthatott Kozsla Ádámra betegség miatt ezen a találkozón.

A mérkőzés első felvonásában a csapatok rögtön egymásnak estek. Hol egyik hol másik csapat tudott egy vagy két pontra meglépni a másiktól. A játékrész végjátékában jobban koncentrál a házigazda csapat így a végén 26:24 arányban ők örülhettek.

A második felvonásban Kovácsék még nagyobb elánnal küzdöttek. Remek támadásokat és védekezéseket láthatta a kilátogató nézők mindkét oldalon. MEAFC oldalon a nyitásfogadás ezen a napon kicsit akadozott ezt sikerült kihasználni a MÁV együttesének. Így ismét az volt a forgatókönyv ami az első játékrészben. Fej-fej mellett haladtak a csapatok egészen a végjátékig ahol ismét pontosabban játszottak a fehérvári játékosok. 25:21

A harmadik etap elején a házigazda csapat meglépett együttesünktől. Ám Berkesék becsülettel küzdöttek és a szett közepére sikerült is ledolgozni a hátrányt. Sajnos ismét a végjátékba csúszott sok hiba így 25:21 arányban a MÁV nyerte ezt a felvonást és vele a mérkőzést is 3:0 arányban.

Bagó László vezetőedző értékelése a mérkőzés után:  ,,Nyitásfogadásunk elmaradt a szokásostól ami rányomta a bélyegét az egész meccsre. Pontatlanságaink miatt futottunk az eredmény után, többször visszakapaszkodtunk de irányítani nem tudtuk a játékot. Gratulálok a Fehérvárnak, megérdemelten nyertek.”

NBI Liga 1-4.helyért Rájátszás 1. forduló

MÁV Előre SC – Foxconn – MEAFC-Miskolc 3-0

MEAFC-Miskolc: Lipatov, Berkes, Menchuk, Kovács, Szabó, Csizmadia, Csere: Karóczi (liberó), Orosz (liberó), Simkó, Pallós, Kapusi

Csapatunk számára most egy hét pihenő következik. Legközelebb április 2-án lép pályára együttesünk. A Vidux-Szegedi RSE lesz Csizmadiáék ellenfele az egyetemi körcsarnokban 18 óra 30 perctől. A találkozóra a belépés díjtalan lesz.