Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Először a Hepp-kupa négyes döntőjében a MEAFC-Miskolc

A férfi kosárlabda dr. Hepp Ferenc Emlékkupa négyes döntőjét április 1-2-án rendezik meg Debrecenben, a Főnix Arénában. A MEAFC-Miskolc fennállása óta először szerzett jogot a részvételre, mellyel nem elégszenek meg, éremmel szeretnének hazatérni a hajdúság fővárosából.

A férfiaknál a Hepp-kupán az NB I B-s és NB II-es csapatok vesznek részt, a sorozat egyenes kieséses rendszerben zajlik. A legjobbaknak négyes döntőt rendeznek, melynek idén Debrecen ad otthont. Érdekesség, hogy szintén ezen a hétvégén, azonos helyszínen rendezik meg a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa nyolcas döntőjét is.

Az idei, miskolci szempontból eddig egyedülálló sorozat hétvégi fináléja előtt a szakmai munkát irányító Váczi Péter és Tóth Bence csapatkapitány fogalmazta meg gondolatait.

Váczi Péter
MEAFC-Miskolc vezetőedzője
  • Közel kilencven csapat részvételével indult idén a Hepp-kupa küzdelem sorozata – tudtuk meg Váczi Pétertől, a MEAFC-Miskolc vezetőedzőjétől. – Az első ellenfelünk az NB II. Keleti-csoportjának egyik élcsapata a DEAC II. volt, Debrecenben, ahol szoros, küzdelmes mérkőzésen sikerült győzelmet aratnunk. A következő ellenfelünk szintén az NB II egyik élcsapata, a Sunshine-NYIKSE volt. Velük Nyíregyházán csaptunk össze és kőkemény küzdelem után sikerült újra győznünk. S, hogy mennyire nem szabad lebecsülni az NB II-ből érkező ellenfeleket, jól mutatja, hogy végül a Final four mezőnyébe is bekerült egy, a Budafok „személyében”. Harmadik ellenfelünk a Salgótarján gárdája volt Miskolcon. Azt gondolom, hogy ezt a meccset simán, nagyobb gondok nélkül húztuk be, pedig ellenfelünk az NB I/B Piros- csoportjából érkezett. A hétvégi négyes döntőbe jutáshoz hazai pályán a szintén Piros-csoportos TF-Budapest csapatát kellett legyőznünk. Sokáig simának tűnt ez a találkozó, de a végére nagy izgalmak árán sikerült történelmet írnunk. Történelmet, hiszen a MEAFC-Miskolc csapata eddig még sosem vett részt a Hepp-kupa négyes döntőjében, most végre sikerült! Nagyon büszkék vagyunk erre az eredményre, „éhesek” maradtunk, egyértelmű célunk, hogy a fináléban érmet nyerjünk. Sűrű időszak lesz ez a csapat életében, hiszen a debreceni hétvége után szinte egyből kezdődik a bajnokságban a felsőházi rájátszás. Emellett mindenképpen szeretnénk bekerülni a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) négyes döntőjébe is. Hiszem, hogy minden célunkat el fogjuk érni!

A döntőt célozták meg

Tóth Bence, az NB I/B Zöld-csoportos MEAFC-Miskolc csapatkapitánya a következőképpen látja a hétvégi esélyeket: – Nagyon örülünk, hogy ott lehetünk Debrecenben, hiszen az embernek nem gyakran van lehetősége egy final fourban játszani. Éppen ezért mindent megteszünk, hogy minél jobb eredményt érjünk el! Elsőként az NB I/B Piros-csoportjában is top csapatnak számító Vasas Akadémiával mérkőzünk meg, akik főképp fizikális és szervezett játékuknak köszönhetően eredményesek, melyre mindenképpen fel kell készülnünk. Ezzel együtt is úgy gondolom, hogy van olyan mély és minőségi keretünk, hogy fel tudjuk venni velük a versenyt. Egy meccsen bármi megtörténhet, és ha tudjuk azt a játékot játszani, amire képesek vagyunk, ott lehetünk a döntőben, ahol már minden csak hab a tortán lenne. Nincs rajtunk nyomás, szeretnénk jól érezni magunkat és mindent kitenni a pályára! A másik ágon a korábban stabil NB I-es, sokszoros bajnok, jelenleg szintén Piros-csoportos Budapesti Honvéd, és az NB II-es Budafok csap össze a döntőért.

A Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa négyes döntőjének műsora:

2022. április 1., péntek:

10:00:   MEAFC-Miskolc – Vasas Akadémia 

12:30:   Budafok – Budapesti Honvéd SE

2022. április 2., szombat:

11:30:   Bronzmérkőzés

14:00:   Döntő