Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Hazai pályán fogadjuk a Szegedet!

Szombaton 18 óra 30 perctől férfi NBI-es röplabda csapatunk az egyetemi körcsarnokban fogadja a Vidux-Szegedi RSE együttesét.

A két csapat az alapszakasz során már összemérte a tudását ahol a miskolci mérkőzésen szegedi míg a szegedi mérkőzésen MEAFC siker született. Így boritékolható, hogy a rájátszásbeli első találkozó sem lesz eseménytelen.

Bagó László vezetőedzőnket kérdeztük a mérkőzés előtt: ,, Egy nagyon jó Szeged látogat hozzánk a hétvégén, azt pedig igazán jó kimondani, hogy már felvesszük a versenyt az ilyen csapatokkal szemben is. Legutóbb februárban, idegenben találkozott a két csapat, akkor alaposan megleptük az ellenfelünket, és nagyon szép győzelmet arattunk.

A játék minden elemében jól működtünk, de ezek közül is ki kell emelnem a blokkvédekezésünket. Tisztában vagyunk vele, hogy most nehezebb dolgunk lesz, mert az akkor hiányzó dél-amerikai feladójuk felépült, és a kreativitását nehezebb lesz olvasni.  A Szeged szeretne feljutni, tehát győzelmi kényszer alatt fognak játszani. A keretük viszont tapasztalt játékosokra épül, így ez aligha fogja őket hátráltatni. Így nekünk kell a nyitásainkkal és azt követően ismételten a blokkvédekezésünkkel nyomás alatt tartani az ellenfelet. Mindent egybevetve, 50-50% eséllyel megyünk bele a meccsbe. Egy nagyon szoros közönségcsalogató mérkőzésre számítok, ahol sok pluszt kaphatunk majd a szurkolóinktól. Bízom benne, hogy ez a támogatás felénk billenti majd a mérleg nyelvét, és itthon tartjuk a három pontot.

Várunk minden kedves szurkolót, töltsük meg a lelátókat!

A mérkőzés élőben követhető lesz youtube csatornánkon illetve a helyszínen a belépés díjtalan!