Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Ajándékba adtuk a hárompontot

Szombaton hazai környezetben lépett pályára NBI-es röplabda csapatunk a bajnokság felsőházi rájátszásába. Bagó László együttese a Vidux-Szegedi RSE csapatát fogadta az egyetemi körcsarnokban. A két csapat mindig szoros és parázs hangulatú mérkőzést vív egymással nem volt ezt másképp ezen a találkozón sem.

A mérkőzés első felvonásában csapatunk álmosan kezdte a játékot míg a Szeged köszönte szépen és élt a lehetőséggel, hogy egy nagyobb előnyt szerezzen a játékrész elején. Így csapatunknak folyamatosan futni kellett az eredmény után. Nem is volt kérdés, hogy ezt a játékrészt a vendég együttes nyeri meg. 15:25

A második szettben csapatunk kezdett magához térni és már kezdett felzárkózni az szegedi együtteshez. Azonban még így sok hiba csúszott a feladásainkba és a támadás befejezéseinkben, míg a túl oldalon stabil játékkal rukkolt elő a vendég csapat. 20:25

A harmadik etapban már talán a vendégek elhitték, hogy zsebben a győzelem, de Kovács ráztak egyet magukon és végre átvették a vezetést. A játékrész végjátékáig sikerült is a 3-4 pontos előnyt szerezni, azonban a egy hatalmas bírói tévedés miatt a szegediek vissza tudtak jönni a mérkőzésben. Csapatunk sajnos nem tudott túl lendülni ezen a hibán és folyamatosan adta le az addig megszerzett előnyt. A végén pedig el is olvadt az és 22:25 arányban maradtunk alul.

A szegedi csapat megérdemelten nyert hiszen jobban akarta a győzelmet ezen a napon.

Bagó László vezetőedzőnk csalódottan nyilatkozott a mérkőzés lefújása után: ,, A három pontot ajándékba odaadtuk az ellenfélnek. Nem a vereség miatt vagyok csalódott, hanem a mutatott játék volt kiábrándító. Amit eddig felépítettünk azt ma leromboltuk. Jól jön a kis bajnoki pihenő, rendezni kell sorainkat.”

NBI Liga 1-4. helyért

MEAFC-Miskolc – Vidux-Szegedi RSE  0:3

MEAFC-Miskolc: Szabó, Kovács, Berkes, Lipatov, Menchuk, Csizmadia

                              Csere: Karóczi (liberó), Kozsla, Pallós, Simkó

Csapatunkra most egy hét pihenő vár, majd április 16-án 17 órától a Dág vendége lesz Dorogon. A mérkőzést élőben közvetítjük majd youtube csatornánkon.