Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Az akarat megvolt, de így sem sikerült meglepni a Fehérvárt!

Pénteken este az egyetemi körcsarnokban lépett pályára NBI-es férfi röplabda csapatunk. A bajnokság felsőházi rájátszásának soron következő fordulójában a listavezető MÁV Előre SC-Foxconn csapatát fogadta Bagó László legénysége.

A mérkőzés első felvonásának közepére a vendégek alapos előnyre tettek szert így Csizmadiáék csak rohantak az eredmény után. Ebben a periódusban játékosaink sok hibával játszottak így nem is volt kérdés kinyeri az első játékrészt. 17:25 a vendégek javára.

A második szett elején fej-fej mellett mentek a csapatok egészen a játékrész közepéig. Sajnos a vendégek ismét a mi hibáinkból éltek és kritikus pillanatokban higgadtabbak is maradtak. Azonban ez a játékrész már szorosabbra sikeredett 21:25 a vendégek javára.

A harmadik játékrész hozta a legszorosabb csatát. Csapatunk ha nem is játszott stabilan, de az akarattal és a küzdéssel nem volt gond. A játékrész végére a szettlabdához jutottunk (köszönhetően Pallós remek nyitásainak köszönhetően) azonban nem sikerült befejezni a támadást. Előbb kiegyenlített a MÁV majd a végén meg is nyerte a játékrészt 24:26 arányban és így 0:3 arányban a mérkőzést is.

Bagó László vezetőedző értékelése a mérkőzés után: ,, Az akarat látszott a játékosaimon, de ez ma csak fellángolásokra volt elég. Messze kerültünk attól a stabil játéktól amire az alapszakasz végén képesek voltunk.”

NBI Liga 1-4 helyért

MEAFC-Miskolc – MÁV Előre SC-Foxconn   0:3

MEAFC-Miskolc: Kovács, Berkes, Kozsla, Csizmadia, Lipatov, Menchuk

                              Csere: Karóczi (liberó), Kapusi, Pallós, Simkó, Orosz, Surányi

A bajnokságból még két forduló van hátra. Most szombaton 16 órától Szegeden lépnek pályára játékosaink továbbá május 7-en 15 órától hazai környezetben mérkőznek meg a Dág KSE csapatával.