Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

A miskolci Final Fourba jutott férfi egyetemi csapatunk

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, Férfi Rájátszás 2. Mérkőzés

Miskolci Egyetem – Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem MOGAAC 98-50 (26-12, 21-11, 23-17, 28-10)

Helyszín: Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 70 néző.

Játékvezetők.: Domán István, Vaszi Ádám

MEAFC: Sándor 15/12, Kozák M. 11/3, Ragályi 10, Orliczki M., 9, Szicsák 4. Csere: Kozák B. 19/3, Asszú 8, Nyíri 7/3, Szőke 5/3, Bíró 4, Orliczi B. 4, Taskó 2. Edző: Béres Dávid

MOGAAC: Hágen 21/3, Varga 15/6, Garancz 3, Jakab 2, Varga 2. Csere: Karsai 4, Gergácz 3/3, Vass. Edző: Laky Tibor

Hazai pályán fogadta a Miskolci Egyetem csapata a tavalyi bajnok Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem csapatát. Az első mérkőzést Mosonmagyaróváron játszották, ahol a miskolci alakulat 18 pontos előnyre tett szert. A vendégeknél és a hazaiaknál is voltak hiányzók az első mérkőzéshez képest. Fej-fej mellett kezdték az első negyedet, majd az ötödik perctől a miskolciak egy fokozattal fentebb kapcsoltak, látványos gyors kosárlabdát játszottak. Sándor Bence – Kozák Bertalan duo vezette miskolci gárda egyre növelte előnyét az idő elteltével. Vendég részről Hágen Tamás – Varga Tamás tartotta a lelket csapattársaiban, de nem találták meg az ellenszert a hazai csapat ellen. Érdekességképpen a hazaiaknál mindenki szerzett pontot és négy játékos jutott kétszámjegyű dobott pontig. Zsinórban ötödször is a MEFOB döntő résztvevője a Miskolci Egyetem csapata.

Béres Dávid, edző: A negyeddöntőben a tavalyi bajnokcsapat ellen kezdtük meg a párharcot. Amit az öltözőben kértünk a srácoktól, azt a pályán is sikerült véghez vinnünk támadásban és védekezésben egyaránt. Az első öt perc után a mi „akaratunk” érvényesült. Külön öröm számomra, hogy mindenki pályára léphetett és kivette a részét a győzelemből. Büszkék vagyunk a fiúk pályán mutatott teljesítményére és hatalmas gratuláció a MEFOB döntőbe jutásért! További sok sikert kívánok a jövőben mosonmagyaróvári csapatnak!

Laky Tibor: Gratulálok a miskolci csapatnak és sok sikert kívánok a négyes döntőhöz hazai környezetben. A két mérkőzésről röviden annyit mondanék, hogy szerencsétlen eset, hogy az NB1/B playoff-ban és az egyetemi rájátszásban is összekerült a két csapat. Óriási taktika volt mindezek mögött, hogy aktuálisan mi a fontos. Vélhetően, ha a miskolciak lépnek tovább az NB1/B -ben, akkor egy más kifutású két mérkőzést láthattunk volna. Igyekszünk a jövőben ennél jobb teljesítményt nyújtani!