Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Hiányérzet van, de a fejlődés töretlen

Férfi NBI-es röplabda csapatunk a második szezonját tudhatja maga mögött a 2021/2022-es szezonban. Bagó László együttese a tavalyi 6. hely után idén a 4-ik helyig tudott előre lépni. Sikerült váratlan győzelmeket aratni és ugyanígy váratlan vereségeket is szenvedni. Az egyetemi körcsarnokban remek hangulatú mérkőzéseket lehetett látni.

Szezonértékelőnk következik Bagó Lászlóval:

  1. Hogyan értékeled a 2022/2023-as szezont? Elégedett vagy/vagytok a 4.hellyel vagy azért maradt hiányérzet? Míg úgyis, hogy ismét léptetek előre a tavalyi 6. helyhez képest.

Elsőszámú célkitűzésünk az volt a szezonra, hogy a rájátszás felsőházába bekerüljünk, ezzel megint lépjünk egy szintet. Azaz megtartsuk a csapat évek óta tartó fejlődésének töretlenségét. Az elején nehezen indult el a szekér –több okból kifolyólag-, így az alapszakasz utolsó meccséig harcolnunk kellett az eredeti célkitűzés eléréséért. A körülményekhez az is hozzátartozik, hogy a bajnokság színvonala emelkedett, a legfőbb riválisok keretei alaposan megerősödtek. Mindent egybevetve az eredménynek örülünk, de hiányérzetem természetesen van a rájátszásban mutatott visszaesés miatt.

  • Mindenképpen egy fejlődésről beszélhetünk ebben a szezonban is. Mit gondolsz mi volt a csapat erőssége ebben a szezonban és nyilván adja magát az a kérdés is, hogy mi volt a gyengesége?

Egy kifejezetten magas csapat vagyunk. Amikor fejben egyben volt a társaság akkor ezt a fizikai előnyünket ki tudtuk használni és sorozatban arattuk a győzelmeket. Viszont volt egyfajta kiszámíthatatlan hullámzás a teljesítményünkben, ami talán a legnagyobb gyengeségünk volt. Ennek egyértelmű oka a nem elegendő edzésszám. Rajta vagyunk, hogy ezen a téren is fejlődjünk a következő bajnokságra.

  • A csapat már a pihenő idejét tölti vagy még azért mozgásban maradtak a srácok?

Májusban levezetés lesz, valamint a fiataloknak olyan edzéseket tervezek, amelyeken a fizikai, technikai fejlődésük elősegítésén van a főbb hangsúly.

  • Egy kihagyhatatlan kérdés alakul már a jövő évi szezon a fejedben? Miben és merre kell előre lépni a MEAFC-nak?

Ahogy már az előbb is taglaltam, folyamatosan javuló feltételek mellett azért mi alapvetően egy amatőr csapat vagyunk. El kell indulnunk egy félprofi státusz irányába, olyan fiatalokat kell keresnünk és kinevelnünk, akikkel a megfelelő edzésszámot össze tudjuk hozni. Ehhez a keretet is át kell alakítanunk, de nyilván a rutinos magra is szükségünk van, hogy az átmenetben ne legyen visszaesés. Konkrétumokról még korai beszélni, a háttérben folyik az építkezés.

A következő hetek, hónapok a következő évi keret kialakításával fog telni, amint friss információkkal tudunk szolgálni tudatjuk azt szurkolóinkkal. Addig is köszönjük nekik az egész szezonbeli buzdítást jövőre találkozunk!