Röplabda szakosztály,  Röplabda U11

Ismét egy sikeres tornán vagyunk túl!

U11-es fiú röplabda csapatunk a mögöttünk hagyott szombaton Miskolcon szerepelt a bajnokság soron következő tornáján. Ebben a korosztályban még lány és fiú csapatok is mérkőzhetnek egymás ellen így esett meg, hogy a DVTK-val, Sárospatakkal és a Jászberénnyel mérkőztek meg Bejcziné Nagy Éva és Merendi Brigi tanítványai.

A két edző beszámolója a tornáról és az elmúlt időszakról:

,,A Martinkertvárosi U11-es fiú csapatunk az ide évben (2021/22) második tornájukon játszották a Martinkertvárosi MVSC pályán 2022. 05. 21.-én. Ezen a tornán is kettő csapatot tudtunk nevezni a nagyobb létszámnak köszönhetően. Ez alkalommal mindenki részt tudott venni a mérkőzésen, előzőleg lesérültek nem voltak.

Az első tornához hasonlóan nagy izgalommal és örömmel várták ezt a napot is, hiszen még mindig motivációként és adrenalinként hat rájuk, ha számukra ismeretlen csapatokkal kell játszani, illetve megmutathatják tudásukat.

Mivel már közeledik az év vége, illetve ebben az időszakban még többet, és jobban kell teljesíteniük, így az edzésekre kicsit fáradtabban, néha motiválatlanul érkeztek. Próbáltunk minél több játékkal előrukkolni, illetve játkosan megtartani az edzéseket, hogy szeressenek idejárni és szeressék azt, amivel a délutánjukat töltik, heti 3x. Miután valóban sok terhet cipelnek ily időszak táján, néha sikerrel, néha pedig kudarccal zártuk az edzéseket. Mindig próbáljuk színesíteni a repertoárt, hogy mindig valami új, és izgalmas játékokkal, feladatokkal rukkoljunk elő az edzéseken, hogy mindenki számára izgalmas legyen.

Visszatérve a mérkőzésekre, a gyerekek a teljes maximumot hozták ki magukból, és majdnem, hogy erőn felül teljesítettek. Mivel az adrenalin dolgozott, elfelejtették, hogy milyen fáradtak és csak a mérkőzésekre, illetve a csapatukra, ellenfelekre összpontosítottak. A meccsek végeztével mindenki kapott oklevelet, illetve érmet, aminek a gyerekek nagyon örültek.

Továbbra is fontosnak tartjuk a versenyeztetést, a versengést, hiszen pontosan jól mutatta nekünk ez a torna is hogy a fáradságuk ellenére is, hogyan tudják kihozni a maximumot saját magukból, illetve csapattársukból.

Az ilyenfajta mérkőzések után tudjuk levonni a konklúziót, hogy a gyerekeknek hova kell még esetlegesen fejlődniük. Számunkra, edzők számára is ez egyfajta tanulás, ahol rengeteg trükköt, és praktikát tudtunk átemelni a saját edzésünkbe.”

MEAFC-Miskolc U11 ,,A’’ csapat: Fazekas Zoltán, Popovics-Hegedűs Péter, Géczi Gellért, Tóth Tamás, Géczi Örs, Gyenes Martin, Festő Levente

MEAFC-Miskolc U11 ,,B” csapat: Lacza Szabolcs, Hován Ádám, Gyalai Álmos, Gyalai Attila, Móricz Ákos, Szabó Simon, Bódi Zoltán