Klub

Küldöttgyűlést tartott a MEAFC

A Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) nemrégiben, az Egyetemi Körcsarnok galériáján tartotta meg aktuális küldöttgyűlését.

A Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) 1951-től szereplője a miskolci sportéletnek. Az egyesület tartalmas múltjára és szellemiségére alapozva, 2012-ben újra gondolták a célokat és a jelen sportolói és szervezeti igényeknek egyaránt megfelelő, szolgáltatás szemléletű amatőr sportegyesületté alakították át a MEAFC-ot. Az eltelt 9 évben 160 főről több, mint 700 főre nőtt a sportolók száma. Az egyesületnek jelenleg 10 aktív szakosztálya van. Alapvető céljai az elmúlt évben is megvalósultak, rendszeres sportolási és igény szerinti versenyzési lehetőséget biztosítottak a Miskolci Egyetem hallgatóinak, volt hallgatóinak, oktatóinak és dolgozóinak. Ugyanakkor, kilépve az egyetemi közegből, Miskolc egyik meghatározó sportegyesületévé váltak, hiszen férfi kosárlabdában és férfi röplabdában a MEAFC koordinálja a teljes miskolci utánpótlásnevelést.

A 2021-es szakmai beszámolóból

A férfi röplabda csapat az NB I-ben, a férfi kosárlabda gárdája az NB I/B Zöld-csoportjában képviselte a MEAFC-ot. Az U18-as futsal csapat immár második éve a futsal NB I U18-as korosztály bajnoka, a férfi egyetemi csapat pedig a 2021-es Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos bajnokság 3. helyezettje lett. A felnőtt gárda az NB II-es futsal bajnokságban versenyzett. Az asztaliteniszezők  sporttörténelmet írtak, hiszen a MEAFC-nak fennállása óta eddig soha sem volt NB I-es csapata. Bridzs, kézilabda, tájfutás, tenisz, tollaslabda és vízilabda sportágakban az egyesület alapcéljai valósultak meg azáltal, hogy a versenyzés amatőr szinten (egyetemi, városi, megyei és regionális bajnokságokban) folyt. A Miskolci Egyetem és a MEAFC együttműködésének köszönhetően az elérhető sportszolgáltatások és sportesemények köre, valamint a rendszeresen sportoló hallgatók aránya jelentősen növekedett az elmúlt években a Miskolci Egyetemen. 2021-ben a Miskolci Egyetem Sportirodája a MEAFC-cal együttműködve szervezte, koordinálta a szabadidősport eseményeket a Miskolci Egyetemen, kötetlen sportolási lehetőséget biztosítva a hallgatók számára a testnevelés órákon kívüli időszakban. A MEAFC továbbá közreműködött a Gólyatábor Sportnap, az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja kezdeményezéshez kapcsolódó Miskolci Egyetemi Sportnap és a MEN Sportnap megszervezésében. Az Egyetem megbízásából a MEAFC koordinálta a Miskolci Egyetem hallgatóinak részvételét a különböző Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságokon, az elmúlt tanévben is számos egyéni- és csapatsportágban neveztek versenyzőt a Miskolci Egyetem színeiben. Kosárlabda, futsal, atlétika, tájékozódási futás és úszás sportágakban sikerült dobogós helyezést elérnie a hallgatóknak.

Célok, tervek 2022-re

2022-ben továbbra is elsődleges cél az aktív szakosztályok működtetése, edzéseik és versenyeztetésük feltételeinek zavartalan biztosítása, az utánpótlás-nevelés koordinálása. Beleértve a férfi felnőtt NBI/B-s kosárlabda csapatot, mely a remények szerint a 2022/2023-as szezonban megalapozza feljutását a Piros-csoportba. A férfi felnőtt röplabda csapat NBI-ben történő versenyeztetéséhez szükséges feltételek, a stabil bennmaradáshoz szükséges források előteremtése szintén kiemelt feladat az egyesületben. A férfi NB II-es felnőtt és NB I-es U18-as futsal csapat számára a felkészítés és versenyeztetés feltételeinek biztosítása mellett, a szakmai fejlődés elősegítése érdekében, új sportszakemberek bevonását is tervezik. Továbbá szoros együttműködést és szakmai partnerséget valósítanak meg a Miskolci Egyetem szabadidősport rendezvényeinek szervezésében és élsportolói mentorprogramjában.

Fontos megemlíteni azt is, hogy a MEAFC koordinálja a 2024-es Európai Egyetemi Játékok előkészületeit a miskolci társrendező egyetem és város képviseletében.

A klubhűség elismerése

A pénzügyi és szakmai beszámolók elfogadását követően a küldöttgyűlés keretében köszöntötték és jutalmazták meg az 50 éve a MEAFC színeit képviselő Holdi Lászlót, az asztalitenisz szakosztály vezetőjét és a 30 éve MEAFC-os Morvai Istvánt, a tollaslabda szakosztály első emberét.

Rakaczki Zoltán-MEAFC elnök, Morvai István, Gyenes Mirella-MEAFC ügyvezető