Röplabda szakosztály,  Röplabda U19

Tizenegyedik helyen zártuk a I.osztályt

Május 29-én Debrecenben rendezték meg a 10-12. helyért zajló tornát a dr. Tarnawa Ferdinánd U19 OIB I. osztályban fiú röplabdában. Csapatunk a Szeged és a házigazda DEAC csapatával mérkőzött meg. Előbbit 3:0 arányban verte meg még a házigazdáktól 3:2 arányban maradtak alul Varga László tanítványai így a bajnokságot a tizenegyedik helyen zárta.

Varga László vezetőedző értékelése a mérkőzésekről:

DEAC – MEAFC-Miskolc  3:2

A várakozásoknak megfelelően szoros csatát vívtunk, igazán látványos és izgalmas ki-ki mérkőzés volt. Sajnos az ellenfelünknek sikerült jobban kihasználnia a pillanatnyi kihagyásainkat és figyelmetlenségeinket.

MEAFC-Miskolc – Szegedi RSE  3:0

Felszabadultan, jókedvűen léptünk pályára. Több kisebb hibánk is volt a játék folyamán, melyet szerencsénkre az ellenfelünk nem tudott kihasználni. Külön öröm, hogy mindenki kapott játéklehetőséget. Ki többet, ki kevesebbet, de a lényeg, hogy játszhattak és szokhatták a légkört.

MEAFC-Miskolc U19: Sztupjár Kristóf, Faragó Bence, Pejkó Bálint, Bendik Kristóf, Gombkötő Ábel, Szabó Péter, Irlanda Benedek, Vad Levente, Tordai Bence, Polanen Armin, Halmai Gellért

Varga László vezetőedző évérékelése U19-es és U21-es korosztályokban:

,,Több volt benne, mint amit elértünk, de semmi okunk a búslakodásra és a csüggedésre, mert egy nagyon fiatal és tehetséges csapat vagyunk. Ha tovább csiszoljuk a tudásunkat, illetve nő a siker éhségünk, akkor a sok munka mellett magasabbra juthatunk. A bajnokság kezdetén egy elég magas célt tűztünk ki magunk elé, melynek elérésében számos külső és belső akadály gördült elénk, amiket nem tudtunk teljesen és időben leküzdeni, ezért sajnos nem tudtunk teljesíteni a kitűzött célt. Sokan más utat választottak vagy egyszerűen csak nem bírták a folyamatos terhelést és kötöttséget ezért abbahagyták a sportot. Szerencsénkre sok új játékos csatlakozott hozzánk, nekik még sokat kell tanulni, de jó úton haladnak és mindenki támogatja őket.

Az U19 csapatunk a dr. Tarnawa Ferdinánd U19 Országos Ifjúsági Bajnokság I. osztályában szerepelt és az alapszakaszt a 10. míg a rájátszást és így a bajnokságot is a 11. helyen zárta.  

Az U21 csapatunk az alapszakaszban a NB II. csapatokkal közösen kezdték meg a szezont, mely időszakban a fiataljaink játszhattak több már rutinosabb és idősebb játékosokat is felvonultató csapattal. A rájátszásban már csak a saját korosztályos csapatokkal küzdöttünk, ahol tisztes helytállás mellett az összesítésben a 10. helyezést értük el.

Szeretném megköszönni a támogatást mindenkinek akik segítették a munkánkat és megteremtettek minden szükséges feltételt a fejlődésünk érdekében. Különös képen a MEAFC vezetésének, a Röplabda szakosztály vezetőjének és természetesen a szülőknek, akik nélkül nem ment volna.”