Kosárlabda szakosztály

Az új helyszínen is nagy siker volt a 3×3-as bajnokság

A Lions Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 3×3-as kosárlabda bajnokságot június 25-én, szombaton rendezték meg Miskolcon. Az új, belvárosi helyszínen 51 csapat, kétszáznál több játékosa 10 kategóriában mérhette össze tudását.

A B.-A.-Z. Megyei Kosárlabda Szövetség által szervezett esemény résztvevői ezúttal a Tudomány és Technika Háza előtti belvárosi területen kialakított 5 pályán vetélkedtek egymással. dr. Fazekas Csaba, a szervezet elnöke, Bene Szilárd főszervező, a szövetség ügyvezetője és társaik azért döntöttek az új helyszín mellett, mert szerették volna jobban megmutatni a résztvevők örömét Miskolc lakosságának. A reneszánszát élő Népkert ideális környezetet kínált ezen törekvéseknek. A tíz kategóriába sorolt csapatok összesen 107 közönségszórakoztató mérkőzést játszottak le. A házigazdák és a velük együtt 2018-tól a rendezésben is együttműködő Lions Klub tagjai  örömmel konstatálhatták, hogy rengeteg DVTK-s, MEAFC-os, Miskolci Sportiskolás utánpótlás játékos lépett pályára, de egykori és jelenlegi felnőtt kosarasok is megvillantották tudásukat. A teljesség igény nélkül, Miskolcon kívül érkeztek csapatok Kazincbarcikáról, Szerencsről, Szikszóról, Tiszaújvárosból, sőt Nyíregyházáról is. A mérkőzéssorozat népszerűsége évről-évre nő, tavaly már elérték a 200 résztvevőt, melyet  idén megismételtek, sőt kicsit túl is szárnyaltak.

A rangos eseményt megtisztelte jelenlétével Veres Pál, Miskolc polgármestere, aki a díjátadásban is segédkezett. Megtekintette a rendezvényt Bukta Bertalan, a B-A-Z Megyei Kosárlabda Szövetség tiszteletbeli elnöke, továbbá Fuhrmann Géza és Tolnai János elnökségi tag is.  A tornát annak idején megálmodó, elindító Fuhrmann Géza ezúttal is példát mutatott tanítványainak, aktív tagja volt családi csapatának. Ott volt az eseményen az új helyszínt biztosító Tudomány és Technika Háza tulajdonosa, dr. Hajdú László és az évek óta kiváló partner Lions Klub soros elnöke, Kiss László is.

A támogatók – a Mercedes Benz Miskolc Autó Kft., a Tudomány és Technika Háza, a D-Gesztor Kft., a Smart Diagnosztika, a Huniko Kft., a XIXO, a Rockabilly Chicken, a Kisgergely Cukrászda – jóvoltából a kategóriák legjobbjai, helyezettjei, illetve a dobóverseny győztesei értékes ajándékokkal gazdagodtak.

Eredmények

Mini bajnokság (10-11 évesek, leány-fiú): 1. Szárnyalók, 2. Basket Girls, 3. MEAFC Rónai

U12-es, leányok: 1. Fantastic Girls, 2. Mini Vadmacskák

U12-es kcs., fiúk: 1. Szerencsi Varázslók, 2. Red-Blue Kids, 3. Basketball-Hák

U14-es kcs., leányok: 1. N-Girls, 2. Repülő Mókusok, 3. Angels

U14-es kcs., fiúk: 1. Palánk Vadászok, 2. CR7, 3. C-Sek

U16-os kcs., leányok: 1. DVTK U16, 2. Csodacsapat

U16-os kcs., fiúk: 1. No-Name Team, 2. Flamingók

Nyílt női kategória: 1. Száguldó Csigák, 2. Vadmacskák, 3. DVTK U16

Nyílt férfi kategória: 1. Helynekem, 2. Három+1, 3. Kié a Laptop!?

Családi kategória: 1. Brádörsz, 2. Furhmann-Orosz család, 3. Gyarmati-család

Három pontos dobóverseny (nyílt): Tarjányi Áron (CR7)

Büntető dobó verseny (mini, U12): Soós Dániel (MEAFC-Vörösmarty).