Egyetemi Sport,  Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

A MEAFC első új igazolása a 4-5-ös poszton bevethető Gerőcs Bálint

Tavaly még csak az egyetemi csapatban, ősztől már az NB I/B-s miskolci gárdában is számíthatnak rá.

A MEAFC NB I/B Zöld-csoportjában érdekelt férfi kosárlabda csapata elkezdte az „építkezést” az új szezonra, melynek elsődleges célja: visszajutni a Piros-csoportba. A 4-5-ös poszton bevethető, 204 cm magas Gerőcs Bálint személyében a napokban megtörtént az első új igazolás. Bálint szeptembertől várhatóan a Miskolci Egyetemen kezdi meg felsőfokú tanulmányait.

Az „első fecskét”, akit sok szeretettel üdvözlünk a MEAFC-ban, arra kértük, hogy mutatkozzon be egy kicsit a sportbarátok számára.

  • 2003-ban, Tiszaújvárosban születtem, ahol 7 éves koromban kezdtem el kosárlabdázni – mondta Gerőcs Bálint – Kiváló edzőktől tanulhattam és már korán eldöntöttem, hogy ez az én sportágam. 15 évesen Nyíregyházára hívtak, melyet úgy éreztem, a további fejlődésem érdekében nem szabad visszautasítani. Sitku Ernőre örökké hálás szívvel gondolok, hiszen ő egyénileg is sokat foglalkozott velem. Nagyszerű csapatban voltam Nyíregyházán, ahol az igazi profi, győztes mentalitást próbáltam megtanulni. A 2020/2021-es szezon NBI/B Piros-csoportos bajnokai lettünk, de abban az együttesben 16-17 évesen még csak epizódszereplő tudtam lenni. Köszönettel tartozom Mohácsi Máténak, a nyíregyháziak szakosztályvezetőjének, amiért lehetővé tette, hogy tavaly a Zöld-csoportos Tiszaújvárosi Phoenixben játszhassak. Az egyénileg jól sikerült szezon után rengeteg megtisztelő megkeresésem volt, melyek közül dr. Fazekas Csabának, a MEAFC szakosztályvezetőjének a projektje volt a legszimpatikusabb. A Miskolci Egyetem csapatában már játszhattam együtt a játékosok egy részével, akikkel nagyon jól megértettük egymást, a többieket pedig a bajnokságból ismerem. Egyetemi tanulmányaimat ősztől Miskolcon, a jogi karon szeretném megkezdeni, így két fronton is beleadhatok mindent csapataink sikeréért. Már nagyon várom a közös munkát! Hajrá MEAFC!