Kosárlabda szakosztály

Véget ért az idei Basketball Skills Camp képzőtábor

Idén második alkalommal tartottuk meg a Miskolc Basketball Skills Camp nevezetű egyéni képzőtábort, melyet a helyi nevelésű kosarasoknak tartottunk fent. A tavalyival ellentétben, idén több korosztálynak biztosítottuk a lehetőséget, így egészen az U11-től U18-ig jelen voltak játékosok, 4 csoportra bontva. A hét egy fotózással kezdődött, ahol egyéni és csoportos képeket is lehetett készíteni, amiket a fiúk a hét végeztével meg is kaptak.

A stáb 5 tagból állt; Gulyás László, Tóth Viktor, Brugós Olivér, Tóth Bence, mint edzők, illetve Hubay Zsombor, mint gyógytornász, akinek a feladata a csapat nap eleji alapos felkészítése a munkára, illetve a nap végi részletes levezető nyújtás megtartása volt. Ezen felül egy Y Balance teszt elvégzésével mérte fel mindenkinek a sérülékenységre való hajlamosságát.

A fiúk 4 különböző állomáson gyakoroltak, iskoláztak és tanultak új elemeket védekezésben, dobásban, közeli befejezésekben és különböző footwork típusokban. Egy nap 4 edzésből állt, 45 perces etapokban, azonban fontosnak tartottuk, hogy a játék élménye is meglegyen, úgyhogy minden nap volt lehetőség 1:1, 2:2 és 3:3 elleni játékra, eközben gyakorolni élesben az edzésen tanultakat. A holtpontot jelentő szerdai nap második felét pedig pihenésképp bobozással töltötték a srácok.

Jó volt látni, ahogy a hullámvölgyeket leküzdve tudott a saját szintjéhez képest mindenki látványos fejlődést elérni! Reméljük, hogy mindenki ezen az úton halad tovább, ezzel a hozzáállással, mert így lehet sikereket elérni és hosszú távon egyre jobbá válni.