EUSA,  Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Kiélezett mérkőzésen maradtunk alul

Következő mérkőzésén a házigazda Lodz ellen javíthat a Miskolci Egyetem csapata!

Miskolci Egyetem – Masaryk Egyetem (cseh) 55-67 (19-12, 13-14, 9-23,14-18)

Miskolc: Kozák M. 12, Sándor 4, Kozák B. 9/3, Ragályi 3, LIPPAI 13. Cs.: ORLICZKI M. 8/6, Szőke, Szicsák 2, Galló 4, Orliczki B., Taskó. Edző: Béres Dávid.

4 cseh pont után a rutinos Lippai Szabolcs szerezte a torna első miskolci pontjait. Ez jót is tett a “Béres-legényeknek”, akik egy 5-0-lal fordítottak. A negyed közepe küzdelmes játékot és kevés kosarat hozott, a szakasz hajrája Orliczki Mátyás duplájának, majd triplájának köszönhetően a 9-2-es rohamot bemutató miskolci gárdáé volt.

Kozák Márton révén növelte előnyét a 2. etap elején a borsodi gárda, majd egy 7-1-gyel szorossá tette a meccset a cseh csapat. A holtponton Kozák Bertalan próbálta átlendíteni a magyar egyetemi bajnokság bronzérmesét, ám a szakasz közepén az ellenfél ledolgozta hátrányát. Ahogy az első, úgy a második etap vége is a Miskolcé volt, ezúttal egy 6-0-s roham formájában, amelynek vezéralakja Galló Márk volt.

A második félidő elején még tartotta előnyét a Miskolc, majd előbb egy 7-0-lal fordított, a szakasz hajrájában pedig egy 10-0-lal el is húzott az ellenfél. Bár a záró etap elején Orliczki M. újabb triplát dobott, hamar 10 pont fölé nőtt a miskolci hátrány. Kozák B. triplájával próbált zárkózni a Miskolc, de a végén állandósult a cseh csapat 10 pont körüli előnye.

Béres Dávid: Jól kezdtünk, stabil védekezésből sikerült labdákat és könnyű kosarakat szereznünk, valamint távolról is volt, hogy betaláltunk. Sajnos fordulás után szétesett a védekezés, ráadásul támadásban több labdát eladtunk, s ekkor ellenfelünk könnyű kosarakat szerezve feljött, sőt fordított és el is húzott. Ragályi Leventének és Kozák Bertalannak sajnos elég hamar faultproblémája volt, sokat kellett ülniük, de összességében tapasztalatszerzésre kiutazó csapatunktól első meccsnek nem volt rossz. A hazaiak ellen próbálunk javítani.

Forrás: https://www.facebook.com/egyetemikosarlabda