EUSA,  Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Megvan az első győzelem

Holnap a nyolcba jutásért játszik a Miskolci Egyetem csapata.

Lódzi Műszaki Egyetem – Miskolci Egyetem 53-77 (8-21, 16-14, 15-23, 14-19)

Miskolc: KOZÁK M. 15, SÁNDOR 15/3 KOZÁK B. 13/3, RAGÁLYI 13/3, LIPPAI 9. csere: Orliczki M. 6, Szőke, Szicsák 6, Orliczki B., Taskó, Galló. Edző: Béres Dávid.

Kozák Bertalan és Lippai Szabolcs révén jól kezdett a Miskolc, amely 10-4-re ellépett a nyitó negyed közepén. Az időkérés sem segített a hazaiaknak, tovább “nyílt az olló”, remekül védekezett a magyar bronzérmes, igaz, a hazaiak nagyon pontatlanul játszottak. Orliczki Mátyás villanásaival 19-4-re húzott el a Miskolc, amely közel 6 percen át nem kapott kosarat. A minden előzetes várakozást felülmúló szakasz 13 pontos magyar vezetéssel zárult. A második elején 16-ra nőtt az előny, amikor jött egy hullámvölgy, egy 12-2-vel 6 pontra feljött a házigazda. A holtponton Kozák B. próbálta átlendíteni a Miskolcot egy triplával. Ez sikerült, Béres Dávid fiai “tízen túli” 11 pontos vezetéssel tértek pihenőre.

Ahogy a mérkőzést, a második félidőt is a magyar együttes kezdte jobban, Sándor Bence és Ragályi Levente vezérletével a 3. negyed közepén 17 pontra nőtt előnye. A szakasz hajrájában volt már 20 is, a záró etapnak pedig 19 pontos előnnyel mentek neki a miskolciak. Ezt pedig 9-2-vel kezdték, s végül fölényes diadalt aratva megszerezték a kosártorna első magyar győzelmét.

Béres Dávid: Gratulálok a srácoknak, csapatként nagyon együtt voltunk, és ehhez társult több igen jó egyéni teljesítmény, a mezőnyben Sándor Bencéé és Kozák Bercié, Kozák Marci pedig rutinosan irányította a társaságot, a palánk alatt pedig a Lippai-Ragályi kettős dominált. Szeretnénk a nyolc közé jutni, tudtuk, ha a hazaiak ellen nem nyerünk, ez elúszik, ennek megfelelően álltunk hozzá. A hazaiak gyakran váltogatták a védekezésüket, de leszámítva a második negyedben azt a pár percet amikor zónára álltak, mindenre volt válaszunk. Holnap, délben újra nyerni akarunk!