EUSA

Czerlau Jennifer bronzérmes az Európai Egyetemi Játékokon!

Meg van az első érme a Miskolci Egyetemnek a július 14-30. között a lengyelországi Lodz városában zajló Európai Egyetemi Játékokon (EUG)! A judós Czerlau Jennifer a +63 kg-os súlycsoportban július 25-én harcolta ki a bronzérmet.

Czerlau Jennifer, a Miskolci Egyetem elsőéves hallgatója a litván Dalia Mackonyte ellenében kezdett és nyert, majd a folytatásban a lengyel Martyna Brzynska sem tudta megállítani őt.  A negyeddöntőben a német Bianca Schmidt próbálta megtréfálni a remek formában versenyző 21 éves miskolci hölgyet, de nem járt sikerrel. A középdöntőben a későbbi ezüstérmes ukrán Nataliia Chystiakova viszont kifogott Jenniferen, aki a bronz-meccsen a világhírű párizsi Sorbonne Egyetem hallgatójánál, a  francia Laura Haberstock-nál bizonyult jobbnak. Ezzel – a súlycsoport legjobb magyarjaként  – ő szerezte meg a miskolci küldöttség első érmét.

A +63 kg-os súlycsoport végeredménye (26 induló):

  1. Aleksandra Samardzic (szerb, University of Sarajevo), 2. Nataliia Chystiakova (ukrán, Sumi State University), 3. Czerlau Jennifer (magyar, Miskolci Egyetem) és Raffaella Lelia Ciano (olasz, University of Camerino), …13. Fehér Dóra (magyar, Szegedi Egyetem) és Nyiri Nikolett (magyar, Szegedi Egyetem).

A MEAFC fiataljai a következő sportágakban folytatják a szereplést a Lodz-i EUG-n:

Július 24-30.: férfi kosárlabda

Július 28-30.: karate (Tóth Vanda)

Július 28-30.: úszás (Sztankovics Anna, Vécsei Réka)