EUSA,  Klub

Lodz-ban adtak fogadást a 2024-es házigazdák

Kovács György (balról), Prof. Dr. Horváth Zita, Rakaczki Zoltán és Borkúti László a Lodz-i fogadáson.

EUG, Lodz 2022

A 2024-es Debrecen-Miskolc Európai Egyetemi Játékok (EEJ/EUG) Szervezőbizottsága július 29-én, pénteken este fogadást tartott Lodz-ban, az Európai Egyetemi Játékok keretében, melyre a házigazda lengyelek mellett az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) képviselőit, valamint a küldöttségvezetőket is meghívták.

A vendégeket Rakaczki Zoltán, a MEFS elnökségi tagja köszöntötte saját maga és a 2024-es Debrecen – Miskolc Európai Egyetemi Játékok szervezőbizottsága nevében. A szervező bizottság tagjai közül jelen volt a fogadáson Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr. Szűcs Péter, a Miskolci Egyetem rektorhelyettese, Balogh László, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Intézetének igazgatója, Borkúti László, Miskolc megyei jogú város sport-, közoktatási és turisztikai tanácsnoka, valamint Kovács György, a MEFS főtitkárhelyettese és Kása Tamás, a miskolci szervezőbizottság vezetője.

Rakaczki Zoltán ismertette a 2024-es szervező bizottság felépítését, vázolta Debrecen és Miskolc együttműködésének részleteit.  A jelenlevők megtudhatták, hogy az esemény hivatalos honlapja már elérhető a további részletekért. Év végére véglegesítik a sportprogramot, a kulturális és oktatási események listáját.
– A szervezőbizottság valamennyi tagjának a nevében hálámat és köszönetemet fejezem ki azért, hogy itt lehettünk Lodz-ban, és megfigyelhettük a munkát – fejezte be gondolatait Rakaczki Zoltán. – Tettük mindezt annak reményében, hogy 2024-ben nekünk is sikerül majd olyan nagyszerű játékokat szerveznünk, mint lengyel barátainknak, akiknek ezúton is szívből gratulálok!

Adam Roczek, az Az EUSA elnöke örömét fejezte ki, hogy a következő Játékoknak Magyarország két városa ad otthont. A sportvezető bízik benne, hogy a következő két évben az eddigi, általa is megtapasztalt lelkesedés és nagyszerű előkészítő munka zökkenőmentesen, magas színvonalon folytatódhat.