Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Elkezdték a felkészülést a MEAFC férfi kosarasai

A MEAFC NB I/B Zöld-csoportos férfi kosárlabda csapata augusztus  8-án, hétfőn megkezdte a felkészülést a következő szezonra, melynek egyértelmű célja: feljutni a Piros-csoportba! Mind ezek kapcsán beszélgettünk dr. Váczi Péter vezetőedzővel.

Dr. Fazekas Csaba szakosztályvezetővel és Béres Dávid edzőkollégámmal együtt teljesnek véljük a keretünket. – fogalmazott dr. Váczi Péter. – Gerőcs Bálint érkezett hozzánk Tiszaújvárosból, valamint korábbi játékosunk, Kozák Bertalan egy év után visszatért Nyíregyházáról. Mindössze két távozóval kellett számolnunk, Szicsák Bence visszament Egerbe, Lajsz Gergő külföldön folytatja. A kevés személyi változás lehetőséget kínál arra, hogy tovább építsük a csapatot. Már ismerjük egymást, a tavaly közösen begyakorolt dolgokat próbáljuk tovább fejleszteni és ennek érdekében változtatni szeretnénk azokon az elemeken, melyeket szükségesnek ítélünk meg. Egyértelmű célunk, hogy idén sikerüljön a feljutás a Piros-csoportba!

Milyenek az első benyomások, hogy indult a felkészülés?

A játékosok a nyári szünetre is kaptak egyéni edzéstervet, valamint nagyon hasznos volt júliusban, a lengyelországi Lodz-ban, az Európai Egyetemi Játékokon eltöltött 10 nap, melynek során hat minőségi mérkőzést játszhattunk. A fentiekből adódóan mindenki jó állapotban tért vissza és megfelelő motivációval vágott bele a munkába. Szeptember első hétvégéjéig, a hazai rendezésű felkészülési tornáig napi két edzés szerepel a programban.

Másfél hét munka után, augusztus 17-én, szerdán jön az első edzőmérkőzés…

Az eddig tanultak felidézésére, első tesztelésére már szerdán lehetőségünk nyílik, hiszen este 6 órától, az Egyetemi Körcsarnokban fogadjuk a fővárosi MAFC gárdáját. Messzemenő következtetéseket ebből a meccsből még semmiképpen sem szabad levonni, arra viszont tökéletes lesz, hogy megtörje az edzések monotóniáját.

A bajnoki pontvadászat startjáig, hogy alakul a felkészülés további szakasza?

Szeptember 2-3-án jön az ötödik alkalommal megrendezendő Szaniszló Sándor Emléktorna, ahol a Losonc, a Jászberény és a DEAC U23-as csapataival mérjük össze tudásunkat. Szeptember 7-én, hazai környezetben meccselünk a Salgótarjánnal, majd szeptember 16-17-én Tiszaújvárosba megyünk egy felkészülési tornára, ahol a házigazda Termálfürdő Phoenix KK, a Salgótarján és a DEAC U23 együttesével csatázhatunk. A bajnoki pontvadászat a szeptember 23-25.-i hétvégén indul. Sorsolás még nincs, így nem tudjuk a kezdés pontos részleteit.