Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Kazincbarcikán vendégszerepeltünk!

NBI-es férfi röplabda csapatunknál már javában zajlik a felkészülés a következő szezonra. A monoton edzés munkát megszakítva Bagó László együttese az Extraligás VRC Kazincbarcikához látogatott múlt csütörtökön edzőmérkőzésre. A találkozó végül 3:1-es hazai sikert hozott. Azonban játékosainkat minden dicséret megérdemli az elrabolt egy szett miatt.

Így vélekedik a mester az edzőmérkőzésről:

,,Örömmel tettünk eleget a VRCK megkeresésének és lejátszottuk idei első edzőmeccsünket Kazincbarcikán. Jó volt kicsit kizökkenni a súlyzók és a kemény edzések árnyékából. A fiúk mozgásán ugyan látszott, hogy a felkészülés izomlázas szakaszában járunk, ennek ellenére egész élvezhető játékot nyújtottunk. Mondhatni kellemes meglepetés volt, hogy egy ilyen neves ellenféllel szemben sem vallottunk szégyent. Szett győzelmünk pedig minden képzeletemet felülmúlta, főleg azt is figyelembe véve, hogy csapatgyakorlatra összesen egy edzést áldoztunk eddig.  Tavaly, az akkori új játékosok beilleszkedése sok fejtörést okozott, idén szerencsére ennek nyoma sincs. A fiúk hozzáállásának, mentalitásának köszönhetően a fogadtatás zökkenőmentes, amiért hálás vagyok, mert nagy terhet vesznek le a vállamról. A játékbeli hibák kijavítására, csiszolására van még pár hetünk, bizakodó vagyok a jövőt illetően.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
GreenPlan-VRCK – MEAFC-Miskolc 3-1 (17, 21, 18, -24)
Don Bosco Sportközpont, 100 néző.
Vegyész: Warzywoda, Árva 2, Juhász 6, Csoma 13, Péter B. 5, Tarabus 9. Csere: Budai, Kiss (liberók), Páez 4, Péter M. 3, Fecske, Moraes 6, Garan 1, Szabó D. 11, Cziczlavicz 1, Miklósi-Sikes, Elleh 1. Edző: Dudás Tamás.
Miskolc: McLaughlin, Kapusi, Csizmadia J., Komlósi, Simkó, Kozsla. Csere: Karóczi (liberó), Tóth, Oláh. Vezetőedző: Bagó László.

A felkészülés további programjában két tornán is szerepelni fognak Csizmadiáék. Előbb szeptember 10-én Budapesten szerepelnek a TFSE álltal rendezett tornán. Ahol a tervek szerint még a Dág KSE és az extraliga újonc Székesfehérvár is ott lesz.

A második torna pedig az egyetemi körcsarnokban kerül megrendezésre szeptember 18-án. Csapatunk az extraligás Debrecennel a szintén NBI-es Dunaújvárossal és a TFSE-vel mérkőzik majd meg.