Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Felkészülési tornát rendeztünk!

NBI-es férfi röplabda csapatunknál javában zajlik felkészülés az előttük álló szezonra. Bagó László együttese az elmúlt hetekben felkészülési mérkőzéseken lépett pályára, illetve egy tornán szerepeltek Budapesten, amelyet meg is nyertek. A felkészülés soron következő állomása a négy csapatos hazai rendezésű torna volt az egyetemi körcsarnokban szeptember 18-án.

A tornán csapatunk mellett az Extraligás Debrecen a tavalyi szezonban az Extraligától búcsúzó Dunaújváros és az NBI liga újonca a TFSE lépett pályára.

A tornán magas színvonalú és jó iramú mérkőzéseket láthattak a kilátogató nézők, amely végül debreceni sikerrel zárul. Csapatunk a második helyen míg a Dunaújváros a harmadik és a TFSE a negyedik helyen végzett.

Bagó László vezetőedzőnk így értékelte a tornát: ,, Az elmúlt két hét során, két tornán vettünk részt. Egyet játszottunk Budapesten a TF meghívásából és egy saját rendezésű 4 csapatos tornát az egyetemi körcsarnokban. A kemény edzések után, alig vártuk már, hogy jöjjenek a meccsek, élvezzük a játékot, közben pedig az edzői stáb elemezhet a háttérben és levonja a következtetéseket. A felkészülést kiválóan szolgálta mindkét esemény, fel tudtuk mérni, hol is tartunk, mik az erényeink, melyek azok a játékelemek, játékkapcsolatok, ahol előre kell lépnünk. Ezek nem voltak tétmeccsek, de ettől függetlenül bepillantást nyertünk hogyan viselkednek „éles” helyzetben a játékosok. A teljesítményünkről elmondható –a statisztikai adatokat nem részletezve, hogy bíztató és jó úton járunk. Nem szeppentünk meg az extraligás komoly játékerőt képviselő, kiváló játékosokat felvonultató ellenféllel szemben sem, sőt még szettet is raboltunk, kicsi híján meccset is. A többi csapatot pedig –igaz hullámzó játékkal- de sikerült legyőzni. A fiatal játékosaink megmutatták, hogy lehet bennük bízni, van bennük potenciál. A rutinosabbak pedig hozták az elvárt megszokott szintet. A hullámvölgyek kisimításán sokat kell dolgoznunk, a bajnoki rajtig megteszünk minden tőlünk telhetőt.”

MEAFC-Miskolc: Kozsla, Csizmadia, McLaughlin, Komlósi, Kapusi, Simkó, Karóczi, Kovács, Oláh, Tóth, Szabó, Tordai, Faragó, Vad

MEAFC Felkészülési Torna eredmények:

MEAFC-Miskolc – DEAC 1:2

TFSE – Dunaújváros 1:2

MEAFC-Miskolc – Dunaújváros 2:1

DEAC – TFSE 2:1

Dunaújváros – DEAC 1:2

MEAFC-Miskolc – TFSE 3:0

Végeredmény:

  1. DEAC
  2. MEAFC-Miskolc
  3. Dunaújváros
  4. TFSE